Mihailo Maksimović
Alo
Mihailo Maksimović

Alo

Mihailo Maksimović je bio u pritvoru godinu i devet meseci, Foto: Alo

Prostitutke ga izvukle iz Centralnog zatvora! Šapčanin Mihailo Maksimović, najpoznatiji estradni makro, optužen da je podvodio nekoliko devojaka, pušten je juče iz Centralnog zatvora u Beogradu i prebačen u kućni pritvor! Posle godinu i devet meseci iza rešetaka, Mihailo je dobio nanogicu, a boraviće u roditeljskom stanu u Batajnici, saznaje „Alo!“.

Mihailo i njegovi roditelji pokazali su juče u Palati pravde da su oduševljeni odlukom suda.

- Dve devojke nisu došle već drugi put, pa je sudija odlučio da Mihailu odredi kućni pritvor. Jedna od njih je poslala dopis da ima groznicu, a druga da je kod maksilofacijalnog hirurga. Sudija je tražio da se preispita verodostojnost njihove lekarske dokumentacije. Mi smo gotovo dve godine njihovi taoci! One ne dolaze, a postupak se samo oduglovači! - rekao je za „Alo!“ advokat Dejan Dobrosavljević, jedan od branilaca optuženog.

Nemanja Govedarica advokat

Privatna arhiva

Opsporićemo da je trgovao ljudima, Nemanja Govedarica advokat, Foto: Privatna arhiva

Advokat Nemanja Govedarica izjavio je za naš list da se nada da će odbrana pred sudom uspeti da ospori tvrdnje tužilaštva da se Mihailo bavio trgovinom ljudima.

- Smatramo da kod ovakvog činjeničnog stanja i izvedenih dokaza naš branjenik može da odgovara za posredovanje u prostituciji, a nikako za trgovinu ljudima. Ukidanje pritvora je bilo jedino moguće - rekao je Govedarica.

Kako saznajemo, Mihailo je u ćeliji boravio sa još petoricom pritvorenika.

- To je podneo junački jer je jaka ličnost. Pedantan je i potiče iz fine porodice. Zamislite onda kako mu je bilo? Dosta je čitao, ima čitavu biblioteku, pa su drugi od njega tražili knjige. Zna da kuva, to je naučio pre hapšenja, pa mu je i to dobrodošlo - kaže izvor blizak Mihailu i dodaje da ga se prijatelji nisu odrekli, ali da su ga zaboravile devojke koje su radile za njega.

- Terete ga dve devojke od ukupno tri. Nije jasno zbog čega ga terete za trgovinu ljudima, a ne dolaze u sud. Sumnjamo da mu je neko namestio hapšenje - dodaje naš sagovornik.

Dve devojke su pred tužilaštvom ranije svedočile da su se bavile prostitucijom, a da im je Mihailo pronalazio klijente.
Mihailo je uhapšen u februaru 2019. na Aerodromu „Nikola Tesla“ i kod njega je tada pronađena uredno vođena evidencija o devojkama za koje se sumnja da ih je podvodio, kao i o klijentima koji su koristili njihove usluge.

Za njega su navodno radile brojne učesnice rijalitija, starlete i uspešne žene različitih zanimanja. On je priznao da je podvodio devojke, ali je tvrdio da ih nije primoravao da se bave prostitucijom, već da su dobrovoljno radile i zarađivale veliki novac.

Ranije je u pojedinim medijima osvanula prepiska za koju se tvrdi da je Mihailove, a u kojoj se pominju političari i fudbaleri...
- Batice, ovaj moj večeras mora da se relaksira malo od politike. Pošalji onu istu kao prošli put. Lokaciju znaš - napisao je navodni klijent, na šta je stigao odgovor: „Važi, brat moj.“

PROČITAJTE JOŠ: