Slobodan Milutinović Snajper
printscreen/facebook
Slobodan Milutinović Snajper

printscreen/facebook

Slobodan Milutinović Snajper, Foto: printscreen/facebook

Milutinović koji je poznat kao bivši telohranitelj bivšeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, napredovao je do mesta direktora FK Kabela. Ali sa druge strane iza njega stoje desetine stranica policijskih zapisnika, optužnica i presuda,a u njegovom dosijeu je i najmanje osam nasilnih krivičnih dela.

Slučaj najkontroverznijeg "sportskog radnika" u Srbiji inicijalno je bio zanimljiv javnosti zbog činjenice da mu je, zbog nasilnih ispada, zabranjen pristup stadionu "Karađorđe" u vreme dok se odigravaju utakmice FK Vojvodina, a posebno nakon "dojave" iz UEFA u kojoj je našem fudbalskom savezu skrenuta pažnja da je utakmica Snajperovog Kabela i Smedereva, po svemu sudeći, nameštena. Međutim, Milutinoviću su ove optužbe praktično deo svakodnevice.

Eksplozija u Puškinovoj, Novi Sad

alo.rs

Eksplozija u Puškinovoj, Novi Sad, Foto: alo.rs

 

Dilovanje

Prema informacijama, ovaj mladić već je stigao da zaradi najmanje 10 krivičnih prijava i bar dve osuđujuće sudske presude. Poslednja kazna na koju je Milutinović osuđen datira iz 2016. godine, kada ga je Viši sud u Novom Sadu osudio na dve godine i šest meseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Iza te rogobatne formulacije krivičnog dela krije se presuda kojom je utvrđeno da je Snajper nameravao da proda 46 grama heroina koji su kod njega nađeni i zaplenjeni u akciji novosadske policije. To mu je bila već druga presuda za dilovanje droge. Prvi put je zbog ovog dela ležao pre 11 godina, u decembru 2008, kada je osuđen na tri godine zatvora kao član grupe koja je prodavala narkotike. Presuda je tada zasnovana na priznanju trojice okrivljenih i drogi koja je nađena u iznajmljenim stanovima. Te dve presude Milutinovića čine povratnikom među osuđenima za dilovanje narkotika.

Prebijanja i napadi

Taj dilerski deo Milutinovićevog dosijea ovde se završava, ali zato nasilničkih krivičnih dela ima znatno više, prenosi Blic. Hronološki gledano, najstarija prijava te vrste potiče iz 2004. godine. Ubrzo nakon što je postao punoletan, Slobodan je, kako se navodi u prijavi, osumnjičen da je naneo teške telesne povrede Milanu R., tri godine starijem momku, u Novom Sadu. Godinu dana kasnije, Milutinović je prijavljen za učestvovanje u tuči, u kojoj je - zajedno sa osam "saboraca" - navodno pretukao Branka Š., takođe u Novom Sadu. Iste godine, novosadska policija prijavljivala ga je za nasilničko ponašanje na javnim skupovima (fudbalskoj utakmici). Nakon nekoliko godina pauze (koje je proveo u zatvoru), Milutinović je ponovo prijavljen 2009. za nasilničko ponašanje, zbog kojeg je ovoga puta i osuđen na uslovnu kaznu od tri meseca. Godinu dana kasnije, ponovo je prijavljen za nanošenje lake telesne povrede sugrađaninu Aleksandru J.

Napad u Humskoj

Pre pet godiona, Milutinović je sumnjičen i za napad na službeno lice, policajca iz Pančeva koji je obezbeđivao utakmicu, a kog su Snajper i devetorica navijača navodno kamenovali. Sledeća prijava podneta je van Novog Sada, konkretno u Beogradu, tačnije na teritoriji opštine Savski venac, u Humskoj ulici. Tada je prijavljen jer je, u grupi, napao Dimitrija S., koji je teško pretučen. Napad se desio tokom utakmice domaćina - FK Partizana. Osim toga, istražitelji su ga u međuvremenu sumnjičili i za nedozvoljeno posedovanja oružja, iznude i teške krađe. Prijavu protiv njega, u julu 2017. godine, podneo je i fudbaler Vojvodine Nenad Trujić. Trujić je naveo da ga je upravo Snajper davio u svlačionici posle poraza od slovačkog Ružomberoka, nakon čega je napustio Vojvodinu. Ni ta prijava u biografiji nije mu smetala da sedne u Skupštinu Voše, a sada i da bude direktor jednog prvoligaša.

Sukob sa Markušem

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti Marka Markuša. Naime, Markuš, sin oficira novosadske policije, 1. jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi, ispred lokala "Đava", prišao je Milutinoviću, prvo ga udario šakom u lice, a potom nekoliko puta pesnicom u glavu. Milutinović je pao, a kad je ustao, Markuš ga je gurao, a potom iz pojasa izvukao nož sečiva oko 20 centimetara i ubo ga u leđa. Markuš je pobegao, ali je uhapšen u Mađarskoj. Prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora, a nakon što je Milutinović "zaboravio" ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.

Prijatelji i saradnici

Milutinović je u dobrim odnosima i sa Daliborom Bogdanovićem, zvanim Boća, potpredsednikom FK Vojvodina i policajcem u invalidskoj penziji. Bogdanović je povređen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 10. maja ove godine u Novom Sadu.

Interesantno je da je upravo Boća ranjen kada je bio u društvu sa Markom Markušem, kada ga je povredio Jovan Kecman, poznatiji kao Coja, svojevremeno vođa navijača Vojvodine (kasnije uhapšen u Nemačkoj i izručen Srbiji, a povezivan je i sa likvidacijom Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine). Bogdanović se dovodio u vezu i sa Goranom Kovačevićem, zvanim Goranac, osuđivanim za trgovinu drogom. Milutinović je bio svojevremeno blizak i sa Draganom Jovanovićem Gidrom, koji je takođe važio za vofu frakcije G-3. Gidra je ubijen u septembru 2016. u okršaju sa obezbeđenjem “Moje kafanice”. Stevan Josić, radnik obezbeđenja, poznatiji kao Sima Strahota, priznao je zločin.

Komentari (4)

Makoni

12.02.2020 23:48

Pa ja bi za sve ovo dobio tri doživotne

Nenad

13.02.2020 13:14

Zasto Srbija nikako da posalje kriminalce na vise decenijske robije?

No name

13.02.2020 17:15

Pitate se ko je on?Znam samo jedno.Da nije vredan da mu ime pomenete a vi pišete o njemu kao da je Josip Broz.

Bmx

13.02.2020 18:18

Evo, upravo cujem da ce i ona zena sto je zveknula komunalnu policajku biti osudjena na ne znam koliko. Ma, u istoj su ravni. Isto bih dobio i ja kada bih ukrao hleb. To je pravda.