Milorad Radenković, Železnik
Printskrin
Milorad Radenković, Železnik

Printskrin

Milorad Radenković, Železnik, Foto: Printskrin

Podsetimo, Radenkovićevo telo u četvrtak ujutru pronašao je kolega koji je došao po njega kako bi zajedno otišli na posao. Kada je ušao u stan, zatekao je Milorada na podu udavljenog žicom, sa brojnim povredama po rukama i nogama.

Zločin posle svađe

- Inspektori su uspeli da rekonstruišu događaje iz noći između srede i četvrtka i utvrdili da je Radenković u stanu pio sa dvojicom poznanika, koji su mu navodno dugovali novac. Oni su se posvađali, pa su muškarci napali keramičara i tražili mu da im kaže gde drži pare u stanu - priča izvor iz istrage.

- Milorad je verovatno to odbijao, pa su se potukli i zadavili ga žicom. Napadači su navodno identifikovani - dodao je sagovornik.

Inače, najpre se verovalo da je napadač ušao u stan tokom noći i ubio Radenkovića na spavanju.

- Operativni podaci su pokazali da je Radenković, koji je imao novca, davao pare pod kamatu. Navodno, on je imao poduži spisak dužnika. Reč je o čoveku koji je dobro zarađivao od zanata, ali i je izdavao apartmane - rekao je izvor.

Iz stana u Ulici Ratka Resanovića policija je odnela stvari, a oduzet je i Radenkovićev "mercedes", koji je bio parkiran ispred zgrade.

- Predmeti će biti veštačeni kako bi se našli eventualni tragovi napadača - dodaje naš sagovornik.

Održavao zgradu

Komšije iz Rupčina kažu da nisu dobro poznavale Radenkovića, koji je živeo u poludovršenoj zgradi.

- Nije komunicirao ni sa kim iz ulice, a uvek je bio lepo obučen i videlo se da ima novca. Zato nikome nije jasno zašto je stanovao u toj zgradi. Čak je često održavao zgradu i sređivao oko nje - kažu komšije.

Pročitajte još: