nemačka policija
printscreen/youtube
nemačka policija

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Austrijska policija je proteklog vikenda uhapsila vrlo uglednog bečkog lekara Opšte bolnice srpskog porekla zbog sumnje da je svojim kolegama u zatvoru u donjoj Austriji doneo tortu koja je bila puna otrova!

Osim što je radio u Opštoj bolnici, bio je i specijalista psihijatrije u zatvoru u donjoj Austriji, piše „kosmo.at“.

Ovaj specijalista psihijatrije potiče iz poznate i ugledne beogradske porodice. Istraga je odvela policajce do mladog srpskog lekara, koji je glavni osumnjičeni. Nekoliko njegovih kolega se razbolelo, a jedan je čak završio u bolnici.

Beč

screenshoot/Youtube

Beč, Foto: screenshoot/Youtube

Deset zaposlenih konzumiralo je tortu koju je mladi srpski psihijatar poslužio kolegama u bolnici u Beču, a za koju se ispostavilo da je otrovna pošto su se lekari suočili sa ozbiljnim tegobama. Najpre su mislili da su oboleli od kovida-19, ali se ispostavilo da su otrovani lekovima „truksal“ i „benzodiazepam“.

Bušio i gume kolegama!

Mladi lekar je osumnjičen i da je izbušio gume na automobilu svog kolege. Osumnjičeni psihijatar potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice, a na početku karijere je želeo da bude hirurg.

Međutim, promenio je svoja interesovanja, pa se posvetio drugim granama medicine. Poslednjih godina, piše „Hojte“, bio je velika nada, budući da je bio izuzetno ambiciozan.

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar srpskog porekla na posao je doneo tortu. Kolege su se obradovale tom gestu i njih desetak se počastilo poslasticom, ne sumnjajući da se iza svega krije strašan plan mladog Srbina.

- Ukupno desetoro njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro je imalo čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili koronavirusom. Tek nedelju dana kasnije probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u Opštoj bolnici u Beču - kazao je direktor popravne ustanove u donjoj Austriji za „Hojte“.

hitna pomoć

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Svi su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost. Analizom krvi pacijenta koji je primljen u bolnicu pronađeni su tragovi dva leka – „truksala“ i „benzodiazepama“.

Kada su istražitelji bečke policije prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog psihijatra, uputili su se u kazneno-popravnu ustanovu kako bi sa njim porazgovarali o svemu, ali ih je sačekalo iznenađenje - on se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i on je uhapšen u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Austrijska policija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Psihijatar je sada u pritvorskoj jedinici zatvora Kornojburg. On je pod istragom zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede i materijalnu štetu. O tome šta je mladog lekara navelo na ovako sumanuti postupak još se spekuliše u austrijskim medijima, mada se njegova namera može dovesti u vezu sa tim da je već duže vreme pokušao da stupi u vezu sa jednom doktorkom koja ga je ignorisala.

Izvor „Hojtea“ upoznat sa slučajem zapitao se zbog čega su se onda na udaru pomahnitalog doktora našle i kolege koje nemaju veze sa tim.

 

Komentari (2)

logično

26.05.2020 08:12

Ugledna i bogata porodica, znam: Bordžije.

DuckyDuck

26.05.2020 10:10

Čim čujem ugledna porodica, vrlo ambiciozan, želeo da bude hirurg, sklon ispadima, pomislim na leglo sociopatije / psihopatije.