Osumnjičeni otac
Privatna arhiva
Osumnjičeni otac

Privatna arhiva

Osumnjičeni otac, Foto: Privatna arhiva

Supruga Milana E. (40) iz sela Banstol kod Inđije, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao sina (3) i ćerkicu (2) potvrdila je u kratkoj izjavi za medije da porodica proživljava agoniju, dok komšije otkrivaju da je sklon alkoholu!

- Dovoljno nam je teško i ovako, ne mogu da pričam o tome - rekla je majka dvoje dece koju je rođeni otac silovao dok je bio nasamo sa njima.

On je uhapšen 15. januara uveče kada je njegova bivša supruga pre kupanja dece videla da oboje imaju povrede anusa! Deca su hitno poslata na pregled, gde je potvrđeno da su silovana. Meštani sela Banstol su potvrdili da je njihov komšija priveden i otkrili da je ogrezao u poroku.

Preporučujemo:

- Koliko je nama poznato, on je sklon alkoholu i nigde ne radi. I ranije je, navodno, bio problematičan. Prema nama je dobar, ali se ne druži ni sa kim. Rodom je iz Novog Sada, a u Banstolu živi nekoliko godina. U neposrednoj blizini žive i njegovi roditelji, koji su profesori u penziji i pomažu njemu i bivšoj supruzi oko svega - kažu komšije.

Osumnjičeni je na svom profilu na društvenim mrežama objavljivao mnogo fotografija s decom i kućnim ljubimcima. Osim toga, uglavnom je kačio fotografije sa opasnim rasama pasa i oružjem.

Klinički psiholog prof. dr Radomir Čolaković, kaže da je kod alkoholičara ličnost oštećena u celini, a posebno u moralnoj sferi.

- Ukoliko je tačno da je osumnjičeni alkoholičar, možemo da pretpostavimo da bi takva ličnost bila u stanju to da uradi, ne samo svojoj deci, nego bilo kome, jer su te osobe u pravom smislu bolesne. Ne prezaju ni od čega da ostvare svoje bolesne ciljeve. Kod ovakve ličnosti, superego je oštećen. Superego je naš moralni cenzor koji nas upozorava, ali i sprečava da učinimo nešto što nije primereno čoveku. Kada je superego oštećen, čovek se ponaša kao životinja i nagon mu je na prvom mestu! U ovom slučaju su zakazali Centar za socijalni rad i porodica. Ko je uopšte dozvolio da bolestan čovek vaspitava i živi sa decom. Nije on od juče poremećen! - naglašava dr Čolaković i napominje da je njegov mentalni sklop totalno poremećen ukoliko je zaista koristio alkohol i drogu.

doktor Radomir Čolaković

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Ako je koristio ova sredstva i pre bolesti verovatno je imao elemente poremećaja ličnosti. Alkoholičaru je na prvom mestu alkohol, na drugom alkohol i na trećem alkohol! On zanemaruje sebe, ali i porodicu. Alkohol je poguban za mozak, pa iz toga proizilazi i nenormalno razmišljanje i destruktivno ponašanje, dok je moralna sfera je među prvima na udaru. Ovaj je davno izgubio kontakt sa stvarnošću, a veštaci će utvrditi u kojoj meri - objašnjava dr Čolaković.

Podsetimo, osumnjičeni je u policiji negirao krivicu, ali je zaćutao čim su mu inspektori predočili dokaze. Posle isteka policijskog zadržavanja treba da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Porodica je „pacijent broj 1“ kod alkoholizma

Prof. dr Čolaković kaže da je porodica „pacijent broj 1“ kod alkoholizma.

- Porodica je prva na udaru, ali i pomaže da se neko razboli. Najčešće kriju alkoholičara zbog sramote i osude okoline. Imao sam slučaj da je majka kradom odnosila sinu alkohol dok je bio na lečenju! Alkoholičari manipulišu ljudima ako su inteligentni, a pogotovu ako među njima postoje emocije. Zaklinju se i obećavaju da nikada neće okusiti alkohol, a to su u stvari simptomi da su duboko zagazili u bolest - navodi dr Čolaković.

Pročitajte još: