Milan Jordović
Eparhija Žička
Milan Jordović

Eparhija Žička

Milan Jordović, Foto: Eparhija Žička

Svetlana Popadić (48) iz sela Lopaši kod Požege osuđena je na pet godina zatvora, a njena ćerka Ana (26) na tri godine jer su u februaru 2018. organizovale šverc 28 kilograma skanka sa Kosova i Metohije!

Osuđen i moto-kroser

Presuda Višeg suda u Čačku, kojom su majka i ćerka osuđene, prvostepena je i njih dve imaju pravo žalbe pred Apelacionim sudom u Kragujevcu. Ovom presudom je na pet godina zatvora osuđen i Valjevac Nenad Stojanović, zvani Cvrle, nekadašnji šampion Jugoslavije u moto-krosu. On se teretio da je sa Popadićkama organizovao utovar droge na Kosovu i distribuciju u zemlje Zapadne Evrope.
Kako je utvrđeno istragom, Svetlana i Ana su tokom 2017. i 2018. godine čak 29 puta odlazile na Kosovo kako bi ugovorile nabavku modifikovane marihuane skank. Anin zadatak je bio da nađe kurire za prevoz te droge preko centralne Srbije, a skank je potom završavao u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj...
Ana je tako početkom 2018. vrbovala veroučitelja Zorana Marinkovića, a preko njega i popa Jordovića, da preuzmu 28 kilograma skanka na Kosovu i da ga prevezu preko centralne Srbije do Zapadne Evrope. Za tu uslugu platila im je 5.000 evra.

Majka i ćerka

Facebook

Majka i ćerka, Foto: Facebook

Popadićke, međutim, nisu znale da su već mesecima bile pod policijskom prismotrom, pa je popu i veroučitelju 26. februara 2018. u Mrčajevcima spremljena zaseda. Kad su policajci zaustavili njihov automobil, ostali su u šoku kad su videli svešteno lice sa transvestitom, jer je veroučitelj bio obučen kao žena! Pretresom auta nađena je pošiljka skanka i Jordović i Marinković su odmah uhapšeni.

Hapšena i na Horgošu

U dogovoru sa tužiocem njih dvojica su sve ispričali istražiteljima, i ko ih je angažovao i gde su preuzeli drogu i kuda su je prevozili. Popadićke su ubrzo zatim uhapšene, a pop i transvestit su za tu saradnju bili "nagrađeni" sa minimalnom kaznom.
Inače, Svetlana je bila hapšena i 2017. na graničnom prelazu Horgoš, zajedno sa Draganom Bogdanovićem (38) iz Požege, jer je tada u autu, u kom su bili, pronađeno 30 kilograma skanka. Međutim, Svetlana je ubrzo puštena iz pritvora, jer je Dragan svu krivicu preuzeo na sebe. On trenutno služi kaznu u Zabeli.

Pop ima dve perionice veša u Francuskoj

Sveštenik Milan Jordović, kako saznajemo, više ne služi narodu pod svešteničkom mantijom. Čim je odslužio kućni zatvor preselio se u Francusku, gde je pokrenuo privatni biznis i otvorio dve perionice veša. Što se tiče veroučitelja Zorana Marinkovića, ni on više nema angažman u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Trenutno živi u Požegi, ali nije poznato čime se bavi.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Ančika

09.10.2020 13:48

Znači, pop je zaradio lepo,čim je odmah pokrenuo biznis, ni manje ni više nego u Francuskoj. Pošten čovek sa poštenim radom, ne može ovde da pokrene biznis, a lopovi i dileri droge, umesto u zatvor, unapredjeni i nagradjeni privatnim biznisom. Da su država i zakon kako treba, prao bi on gaće, ali u zatvoru!!!