Uviđaj
Alo!/ Rajko Ristić
Uviđaj

Alo!/ Rajko Ristić

Uviđaj, Ilustracija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Kako se saznaje, pretpostavlja se da se zločin dogodio u nedelju oko 23 sata, dok su maćeha i pastorak bili sami.

Krsto Rajković, prvi komšija Lakića, ispričao je da se on jedini u Cerovcu družio sa Nebojšom i Milorankom.

“Među njima nikada nije bilo svađe, ni problema. Pretpostavljamo da se ubistvo dogodilo u nedelju uveče. To mi je rekla ćerka, koja se druži sa Nebojšinom bivšom ženom”, kaže Rajković i nastavlja:

“Pretpostavka je da je Nebojša sekirom ubio maćehu, a da je potom peške otišao do grada i lupao na vrata bivše žene, koja živi u stanu sa decom. Pošto ju je uznemiravao, ona je pozvala policiju i on je otišao, tako da ga nije ni pustila unutra. Bože mi oprosti, ali posle svega mislim da je on hteo da ubije i bivšu suprugu. Sva sreća pa ga nije pustila.”

Rajković dodaje da je Nebojšina nekadašnja supruga juče ujutru zvala Miloranku telefonom, ali joj ona nije odgovarala.

“Kada nikoga nije mogla da dobije, pozvala je mene da vidi da li je sve u redu. Obišao sam kuću, ali je sve izgledalo uobičajeno. Nisam video nikakve tragove zločina. Nešto kasnije došla je policija, ušli su u kuću i zatekli mrtvu Miloranku. Nebojšu su uhapsili ubrzo posle toga”, kaže uznemireni komšija i napominje da je su Lakići bili dobre komšije.

Rotacija, policija, Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Rotacija, policija, Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Danijela Vukadinović, koja je od ubijene žene kupila plac sa kućicom, ispričala je da je Nebojša pomagao maćehi i da su se savršeno slagali.

“Otac mu je umro pre oko godinu i po dana. Prošle nedelje je predao papire u biro za zapošljavanje i pričao da hoće da se zaposli u ovdašnjem Samsungu”, kaže Danijela i dodaje:

“Nedavno smo se ja i pokojna Miloranka vratile iz grada autobusom, njen pastorak je došao do stanice da joj ponese torbe. Niko nije ni slutio da će doći do tragedije.”

“Nebojša bi mi se uvek našao da pomogne oko nekog posla. Ne znam šta mu se desilo da ubije maćehu, nešto mu je kvrcnulo”, kaže sagovornik.

Kako se saznaje, uhapšeni Nebojša je navodno psihijatrijski bolesnik.

“Lečen je u specijalizovanim ustanovama, ali dosad nije bio agresivan, tako da od njega niko ovo nije očekivao. U porodici nikada ranije nije bilo prijava za nasilje, niti bilo kakvih drugih prijava”, objašnjava sagovornik.

Osumnjičeni Lakić je bivši radnik vojne fabrike, razveden je i ima dvoje dece.