Ubistvo
Alo/Dejan Briza
Ubistvo

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

Telo Sanelinog mlađeg brata pronađeno je obezglavljeno u Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta u Beogradu, prenosi Blic.

U park ga je u noći između 18. i 19. avgusta 2008. navodno namamio Velibor Bakić i odsekao mu glavu mačetom, a potom zapalio telo mladića koji je u to vreme imao 27 godina. Zločin je otkriven tek tri dana kasnije, kada je u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 pronađena njegova odrubljena glava u crnoj najlon kesi.

– Odrubljena glava Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. na Bulevaru kralja Aleksandra posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka, preko puta Veterinarskog fakulteta, pronašla i ugljenisane delove trupa Tarićevog tela u žbunju – rekao je tada izvor.

Ubrzo, iza rešetaka su se našli Bakić i Milan Rašić, koji su od prvog dana negirali umešanost u zločin koji je potresao celu Srbiju. Veštak sudske medicine Dušan Dunjić tokom suđenja je naveo da su se Smail Tarić i ubica najverovatnije nalazili licem u lice. On je naveo da su da su dve velike posekotine na glavi mogle da dovedu do gubitka svesti i onesposobljavanja žrtve da se brani.

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osuđivan za teško ubistvo na kazne od 35, pa 20 godina zatvora. Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine. Drugoptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32) ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu.

Podsećanja radi, policija je juče uhapsila osam osoba zbog sumnje da su prodavale drogu, koju su zakopavale, a njihove mušterije dolazile su na ta mesta, uzimale narkotike i tu ostavljale novac.

Pročitajte: