Zatvor
shutterstock
Zatvor

shutterstock

Zatvor, Foto: shutterstock

Branković se tereti da je iz bezobzirne osvete ubio komšinicu Vinku jer je smatrao da ga je prijavila za krađu drva. On se tereti da je nesrećnu ženu devet puta nožem ubo u glavu i vrat, da ju je potom udarao čašom u glavu a onda joj naneo i smrtonosnu povredu uvrtanjem vrata. Starica je nađena u krevetu sa podignutom suknjom i spuštenim donjim vešom, ali nije utvrđeno da je bila i seksualno zlostavljana.

Branković je optužen da je počinio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Pred sudom Branković nije negirao da je počinio ubistvo ali se branio da se nije svetio i da starici nije uvrtao vrat. On se branio da navodno nije imao nameru da ubije komšinicu ali da je bio revoltiran jer joj je često pomagao a starica ga je vređala rekavši mu da je "pijana stoka" i da "jede g****". Na pitanje sudije Mirka Draškovića na jednom od prošlih ročišta ko je starici podigao suknju i skinuo donji veš, budući da je u tom položaju nađena na krevetu, Branković nije imao konkretan odgovor. On je ranije naveo da je staricu samo okrenuo na krevetu i da joj nije uvrtao glavu i "da se ne seća" zbog čega je bila bez garderobe.

Pročitajte još: