Slobodan Milutinović Snajper
printscreen/facebook

Slobodan Milutinović (34), zvani Sloba Snajper, koji je u sredu sa Goranom N. uhapšen na Jahorini zbog posedovanja oružja, viđen je nedavno na stadionu FK Vojvodina u društvu predsednika FSS-a Slaviše Kokeze, sa kojim je iz VIP lože pratio utakmicu ovog superligaša!

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, Milutinoviću je zbog nasilja zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ kada ekipa Vojvodine igra utakmice, ali to ga nije sprečilo da se tamo pojavi, i to u društvu nikog drugog do predsednika FSS-a!

Slaviša Kokeza

ALO/Marko Metlaš

Slaviša Kokeza, Foto: ALO/Marko Metlaš

- On je Kokezu pozvao kao specijalnog gosta i sve vreme je bio s njim na utakmici. Sumnja se da sastanak s Kokezom nije bio samo fudbalske prirode - navodi naš izvor.

Obrađeni, pa pušteni

Milutinović i G. N. su juče, nakon što su “kriminalistički obrađeni”, pušteni na slobodu, javljaju bosanski mediji. Privedeni su zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih dela.

Protiv Milutinovića je, nezvanično, podneto oko 15 krivičnih prijava za pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno posedovanja oružja, trgovinu narkoticima, ugrožavanje sigurnosti... Osuđivan je više puta, od čega tri puta uslovno. Tri puta je izbegao atentat, poslednji put u februaru 2020, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog „poršea kajen“. Ranije je bio telohranitelj nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Ratka Buturovića, poznatijeg kao Bata Kankan. Kasnije je sa tribine „Karađorđa“ došao do lože tog stadiona, postavši član Upravnog odbora FK Vojvodina.

Pominje se i da je bio u sukobu sa ubijenim Markom Markušem, sinom bivšeg šefa interventne jedinice, kome se sudilo za napad na Milutinovića. Optužen je i za sukob s fudbalerom Nikolom Trujićem, koji je posle utakmice u Slovačkoj 2017. ispričao da ga je Snajper uhvatio za vrat i gurao ga, navodno ga optužujući da se raspravljao s navijačima.

Pročitajte još: