Policija uviđaj policijska traka
Alo!/Rajko Ristić
Uviđaj policija Trgovačka Beograd ubistvo traka

Alo!/Rajko Ristić

Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ubio nesrećnu ženu

Kada mu je predočeno da je telo nesrećne starice pronađeno bez odeće i sa polomljenom lobanjom, delovalo je kao da S. V. ne može da poveruje da je on to mogao da uradi.

Pretpostavlja se da je zločinu prethodila svađa. Krike nesrećne žene u zabitom sokobanjskom selu niko nije čuo.

- Posle zločina su nam neke od komšija rekle da su videle S. V. kako beži preko bašte. Pronašli smo ga u napuštenoj kući, i on se uporno drži priče da se ničega ne seća.

Tvrdi da se ne seća

Andrijana Savić, ćerka S. V., kaže da je njen otac oduvek pio, ali da nikada nije bio agresivan.

- Sve sam mogla da očekujem, ali da će on nekoga ubiti, nikada. Ja sam, inače, imala vrlo malo kontakta sa njim. Ne znam šta da kažem. Njega je teta Vinka gledala kao sina. Pomagala mu je, hranila ga, davala mu novac. Ne znam, nakraj pameti mi nije da je mogao to da uradi - kaže Andrijana - koja pomaže Stojanovićima u pripremi sahrane.

Podsetimo, telo Vinke Stojanović su prošlog četvrtka pronašle komšije. Bila je na krevetu, bez odeće, sa smrskanom lobanjom. Odmah su zatvorili vrata i pozvali policiju.

- Pozvao me je bratanac ispričao mi šta se desilo. Želeo sam da uđem u kuću, ali me policajac nije pustio. Kazao mi je: "Nemoj, Vinko. Ne treba to da gledaš." Posle su mi komšije kazale da je moja sestra bila naga na krevetu. Lice joj je, kazali su mi, bilo neprepoznatljivo. Ne znam čime je ubijena - rekao je Vinko, brat ubijene.

- Sestrino telo poslali su na obdukciju. Čuo sam da se čak sumnja da mi je sestra i silovana. Ali to tek treba da se dokaže - dodaje.

Vinkina sestra Ljubinka kaže da je nesrećna žena izdržavala S. V.

- S. V. je često bio pijan, ali je retko bio agresivan. U petak su se posvađali. Ubrzo nakon toga Vinka je pronađena mrtva, a S. V. je pobegao - priča Ljubinka.

Vinka je sahranjena u nedelju.