Policija Austrija
Printscreen
Policija Austrija

Printscreen

Policija Austrija, Foto: Printscreen

Srpski državljanin (40), Hrvatica (22) i Rumun (27), koji su u novembru prošle godine uhapšeni u Austriji jer su pomogli Rumunu N. O. (27) da pobegne iz zatvora, i to u taksiju, na suđenju za ovo krivično delo izneli su šokantne detalje!

Kako su preneli lokalni mediji, filmsko bekstvo iz zatvora u Sankt Galenu dogodilo se u večernjim časovima, kada je Rumun primljen u zatvorsku bolnicu zbog povrede ruke.

- Kada su ga čuvari uvodili u bolnicu, on je uspeo da im se otrgne i počne da beži ka izlazu. Jedan od čuvara je tada izvukao pištolj i ispalio hitac u vazduh, ali Rumuna ni to nije zaustavilo, pa je nastavio da beži, a čuvari su potom krenuli za njim - navodi izvor austrijskih medija.

Austrija, Beč, policija

Tanjug/AP

Austrija, policija, Foto: Tanjug/AP

Kako dodaje, begunca su ispred bolnice sačekali njegov rođak iz Rumunije, Srbin i Hrvatica, koji su detaljno isplanirali njegov transport na sigurno.

- Balkanska trojka je planirala da se u dva taksi vozila doveze do automobila „dačija“, koji su prethodno kupili za bekstvo, a koji ih je čekao na periferiji grada. Kad su, trčeći, skrenuli u pobočnu ulicu, Srbin i Hrvatica ušli su u jedno taksi vozilo, a Rumun i njegov rođak u drugo - dodaje sagovornik tamošnjih medija.

Uhapšeni popularni u Austriji Zbog filmskog bekstva koje je organizovala, balkanska trojka je stekla veliku međunarodnu popularnost. - Organizovali su bekstvo iz zatvora u taksiju, a begunac do sada nije pronađen. To se ne dešava svaki dan, zato su i popularni u Austriji među zatvorenicima, ali i građanima - rekao je izvor lokalnih medija.

Međutim, kako je objavljeno, jedan taksista je primetio sumnjivo ponašanje begunaca i alarmirao policiju.

- Aktivirao je takozvani „panik“ taster i signal poslao policiji. Na putu A1 begunci su zaustavljeni i uhapšeni, ali jednog Rumuna nije bilo u taksi vozilima. Njemu se tog dana izgubio svaki trag - navode tamošnji mediji.

Uhapšeni su se prošle nedelje našli na optuženičkoj klupi u Sankt Galenu i izneli su šokantne detalje. Naime, rođak odbeglog Rumuna je pred sudijom priznao da je organizovao bekstvo.

- Ja stojim iza bekstva mog rođaka. Sve sam smislio, ali ne znam gde je on - navodno je rekao jedan od optuženih.

Sa druge strane, Srbin i Hrvatica su se pred sudijom, kako pišu strani mediji, „pravili ludi“.

- Moj posao je bio samo da vozim. Ne znam ništa više od toga - rekao je navodno Srbin u svoju odbranu, a sličnu verziju je ispričala i Hrvatica.