policija uviđaj traka
Rina
policija uviđaj traka

Rina

policija uviđaj traka , Foto: Rina

To pretpostavljaju njegove komšije koje u razgovoru kažu da je čak postavio kamere da nadgledaju dvorište njegove kuće zbog čestih kako sitnih tako i velikih krađa.

Više javno tužilaštvo je potvrdilo da je osumnjičenom M.J. (22) za krivično delo teško ubistvo određen pritvor od 48 sati. Borislav Radonjić potvrdio je da će problematični momak biti uskoro saslušan.

M.J. je inače jedan od prvih komšija Save Krstića.

Krstićev leš je navodno pronašla jedna od dve njegove ćerke, koje žive u Nišu. U ovom selu udaljenom od Niša dvadesetak kilometara danas posle dolaska policije svašta se prepričavalo, ali jedna od najčešće spominjanih teza je da je došlo do pljačke i da je Sava iznenadio lopova koji nasilno reagovao.

"Njega su stalno potkradali. Imao je pristojnu penziju od pedesetak hiljada dinara i godinama je vredno skupljao alat, ali takav je narod, krali su mu od šrafcigera do krupnih stvari. Postavio je kamere na kuću za koje ne znamo da li su radile i koliko je on mogao da vidi snimke sa njih. Verovatno su služile da plaše lopove. On je tu u okviru kuće imao radionicu gde je držao mnogo mašina i alata. Bio je vitalan starčić, dobar čovek. Nikada nije odbijao da nešto uradi, ako može da pomogne", pričaju meštani ovog sela.

Sava se služio raznim trikovima da spreči lopove tako da je ostavljao cedulje na kapiji "Vraćam se za pola sata", kada je išao u Niš kod ćerki ili imao neki posao u Gadžinom Hanu zbog kog je trebalo da se duže zadrži van kuće.

PROČITAJTE JOŠ: