Saobraćajna nesreća u Crnoj Gori
Printscreen
Saobraćajna nesreća u Crnoj Gori

Printscreen

Saobraćajna nesreća u Crnoj Gori, Foto: Printscreen

- Dan pre tragedije pohvalio mi se da je položio sve kategorije za upravljanje kamionom. Rekao mi je da planira da se sledeće nedelje vrati kući, i to zbog seoske slave...

Ovim rečima, beogradskim medijima o svojim prijateljima, o tragično nastradalim mladićima Stefanu Miloševiću (20) i Petru Krstiću (25) govorila je Petrova prijateljica Milica.

Ona je ispričala da su Petar i Stefan pre tragedije podigli plate i da su otišli u provod u jedan klub.

- Bili su u nekom restoranu, provodili su se. Pretpostavljam da se nesreća desila kada su se vraćali u stan u kom su bili smešteni - dodaje Milica.

Saobraćajna nesreća

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Kako kaže, poginuli mladići su celog života bili nerazdvojni.

- Zajedno su jeli, spavali, zajedno su odlučili i da odu u Crnu Goru i, eto, zajedno su otišli i u smrt i napustili nas - kaže Milica.

Prema njenim rečima, Petar Krstić je poslednjih nekoliko godina živeo sam.

- Odgajili su ga baka, deka i tetka. Međutim, oni su umrli i poslednjih sedam godina je živeo sam. Baba i deda su mu godinama radili u Švajcarskoj i imali su dosta novca. Ostavili su Petru bogatstvo, tako da on nije ni morao da radi, ali on je bio jako vredan i želeo je da zarađuje. Verujem i da ga je samoća naterala da sa Stefanom ode u Crnu Goru da radi - priča drugarica nastradalog i dodaje da je Stefan takođe bio dobar momak, kao i da je iza sebe ostavio roditelje i starijeg brata.

Drugarica još priča da se Petar rodio u Švajcarskoj i da ga je majka ostavila kao bebu.

Crnogorska policija

Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Printscreen

- Ne znam da li je imao 40 dana kada ga je majka ostavila na autobuskoj stanici u Bernu. Srećom, njeni roditelji znali su šta planira, pa su je pratili i uzeli dete. Sami su ga gajili. Majka mu je dala ime Dragan, a otac mu se prezivao Kostić, ali su ga i baba i deda zvali Petar umesto Dragan, a umesto Kostić, oslovljavali su ga sa Krstić, kako su se i sami prezivali - priča drugarica i dodaje da Petrova majka nije bila u dobrim odnosima sa roditeljima, ali ni sa njim.

Nesreća u kojoj su dvojica mladića stradala dogodila se juče na Jadranskoj magistrali u Tivtu oko dva sata posle ponoći, kada se "pežo 307" u kom su bili Milošević i Krstić, naišao na gradilište kružnog toka i udario u betonski stub.

- Od siline udarca mladići su ispali iz automobila, tako da se ne zna ko je bio za volanom. Pretpostavlja se da je auto išao velikom brzinom iz pravca Budve i da je udario u blokove koji obeležavaju pešačko ostrvo na pomenutoj raskrsnici - naveli su crnogorski mediji.

Stefan Milošević je preminuo na mestu, dok je Petar Krstić umro na putu do kotorske bolnice. Prema rečima prijatelja, bili su nerazdvojni još od detinjstva.