policija, potraga, šuma
Alo!
policija, potraga, šuma

Alo!

policija, potraga, šuma, Foto: Alo!

Sumnja se da je ubio dedu zbog poništenog ugovora o izdržavanju.

Tokom svađe, Milanče je zgrabio alat koji se nalazio u predsoblju i njime brutalno pretukao starca. Kada je završio krvav pir, oprao je čaše jer su prethodno pili, ali ostavio je deo otiska i DNK.

Milanče I. (46) iz valjevskog sela Popučke uhapšen je zbog sumnje da je 9. marta ubio Aćima Stevanovića (91) tako što mu je pomoću alata zadao više udaraca po glavi i telu! Sumnja se da je ubistvo počinio zbog poništenog ugovora u vezi s kućom za doživotno izdržavanje.

- Policija je na osnovu tragova i proverom ranijih ugovora došla do osumnjičenog, koji je nehotice nagovestio da priznaje zločin. Sumnjamo da je Aćim i sa njim sklopio ugovor o doživotnom izdržavanju, ali da je tu kao i u ranijim slučajevima došlo do nekih problema. Istragom je utvrđeno da je Aćim više puta sklapao ugovore, ali da bi ih posle izvesnog vremena raskidao. Sklopio je ugovor sa bliskim rođakom, ali i njega je raskinuo posle izvesnog vremena. Takođe je utvrđeno da je on više puta kuću nudio na prodaju i da bi ubrzo odustajao - priča izvor „Alo!“.

- Međutim, kobne noći Milanče je došao kod Aćima kako bi sve razjasnili, pa je izbila svađa. Tokom svađe Milanče je zgrabio alat koji se nalazio u predsoblju i njime brutalno pretukao starca. Kada je završio krvav pir, oprao je čaše jer su prethodno pili, ali ostavio je deo otiska i DNK. Ubistvo je pokušao da prikrije, pa je telo namestio tako da izgleda kao da se radi o nesrećnom slučaju, ali obdukcija je utvrdila nasilnu smrt. Aćim je imao i prelom ruke kojom je pokušao da se zaštiti i smrskanu jagodičnu kost - ispričao je naš izvor.

Policija

Alo / Vladimir Marković

Policija, Foto: Alo / Vladimir Marković

Aćimove komšije kažu da je više ljudi naselo na njegove priče.

- Aćim je voleo je pažnju i stalno je kukao kako mu je dosadno, pa je zbog toga često prodavao kuću ili sklapao ugovore o izdržavanju. Bio je i osobenjak. Nije previše vodio računa o higijeni, a voleo je i kocku. Starosedeoci pamte kada su se kod njega okupljali kockari i na koje fore im je uzimao novac. I kada je ostario, voleo je da se povremeno kocka, a da priča razne bajke ljudima i svašta obećava. Verujem da je upravo to njegovo hvalisanje ili neko obećanje u vezi sa njegovom kućom ubrzalo njegov kraj - rekao je njegov komšija.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Pravio mrtvačke sanduke

Aćim je imao stolarsku radionicu u dvorištu i radio je do poslednjeg dana.

- Pravio je merdevine i mrtvačke sanduke, a jedan mu je stajao ispred kuće, upravo u njemu je i sahranjen. Voleo je da se hvali, ali smo svi znali da za ručak pojede jabuku i parče hleba, pa se i tim obrokom hvalio. Znao je da kupi neke mesne prerađevine i to da podeli sa psima lutalicama - kaže komšinica.