Nišava
Tanjug
Nišava

Tanjug

Nišava, Foto: Tanjug

Telo nesrećne učenice pirotske Srednje mlekarske škole "Dr Obren Pejić" pronađeno je posle sedam dana nizovodno od grada, u visini zapadne petlje kraj Koridora 10 u predelu koji obiluje vrbacima. Od mesta na kome je upala u reku do mesta na kom je pronađena ima nekoliko kilometara koje su ronioci i pripadnici spasilačke jedinice proteklih dana detaljno pretražili da bi je pronašli tek danas.

Tragalo se i noću. Pretraga korita reke organizovana je čak do belopalanačkog mesta Dolac, koje je od Pirota udaljeno nekih 40 kilometara.

A.M. je živela je u školskom inernatu a kobnog ponedeljka se sa jednom drugaricom našla na keju uzvodno od grada i kada je htela da opere patike na jednog kosini betonskog keja, upala je u ledenu reku.

Pomoći joj nije bilo jer je Nišava izuzetno brza zbog kosina koje štite kej i nasipe od erozije tokom velikih voda. Devojka koja je bila u šetnji sa A.M. takođe ne želi da da bilo kakvu izjavu jer je, kako nam je rečeno, od momenta kada je videla drugaricu kako se davi u velikom šoku i potreban joj je mir.

Kako su nam pojedine drugarice A.M. rekle bila je dobra devojka i niko nije mogao da pretpostavi da će se na ovakav način okončati njena sudbina. Nezvanično daznajemo da će biti sahranjena u selu Petrovac .

Idnetična drama na Nišavi odigrala se pre desetk godina, kada se utopio jedan mladić, koji je inače plivač. I njegovo telo je pronađeno je uzvodno od grada u jednom vrbaku.

PROČITAJTE JOŠ: