Miroslav Mika Aleksić
screenshot
Miroslav Mika Aleksić

screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: screenshot

Iako je Miku Aleksića u prvom trenutku policiji prijavilo pet žrtava koje su ga optužile da ih seksualno zlostavljao, nakon javnog poziva policije da se jave devojke koje imaju saznanja o njegovim zlodelima ili su i same žrtve, javilo se još pet žrtava i policija i tužilaštvo su i u tim slučajevima pokrenuli istragu.

- Devojke su se javljale i policija je od njih uzimala iskaz u vidu službene beleške. Nakon što su opisivale kroz šta su prolazile na časovima glume, na osnovu opisa seksualnog zlostavljanja konsultovan je postupajući tužilac. Žrtve koje su seksualno zlostavljane pre nekoliko godina saslušane su u svojstvu svedoka, jer je zbog protoka vremena utvrđeno da je u njihovim slučajevima stupila zastarelost - kaže izvor dobro upoznat sa slučajem.

Biće saslušano još najmanje šest devojaka, ali i drugi đaci, prijatelji i poznanici

Prema njegovim rečima, pored 10 devojaka koje su u krivičnoj prijavi označene kao žrtve Aleksićevog seksualnog zlostavljanja, u Tužilaštvu će u svojstvu svedoka biti saslušano još najmanje šest devojaka i one će govoriti o zlodelima koja je činio samozvani profesor glume.

- One će kao svedoci ispričati kroz šta su prošle i šta im je Aleksić radio, što će čitavu sliku o seksualnom zlostavljanju učenica učiniti potpunijom - dodaje naš sagovornik.

Milena Radulović

Alo! Nenad Vujanović

Milena Radulović prva progovorila o uzasima, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Pored njih, u Višem javnom tužilaštvu biće saslušani svedoci - prijatelji, poznanici, ali i đaci škole glume koji su u realnom vremenu opazili situacije o kojima žrtve pričaju.

- Ti svedoci su važni za potpunu sliku, jer će se osvrnuti na situacije kada su žrtve seksualnog zlostavljanja videli npr. uplakane, zabrinute, ili su im se devojke požalile na ono kroz šta prolaze - dodaje naš sagovornik i dodaje da se u narednih desetak dana očekuje da će biti završeno saslušanje svih svedoka.

Uskoro psihičko veštačenje žrtava

- Potom se očekuje da će Tužilaštvo odrediti psihijatrijsko veštačenje žrtava i njihovog duševnog stanja, čime će biti jasno kroz šta su sve te devojke prošle - naglašava naš izvor.

Pročitajte još:

Nakon što ova faza bude bila završena, uslediće ispitivanje svedoka odbrane odnosno onih ljudi koje su Aleksić i njegov advokat pozvali da svedoče u njegovu korist.

Inače, Aleksić do sada nije iznosio svoju odbranu, iako je dva puta sproveden kod tužioca.

Milena Radulović sa advokatom

Alo!

Milena Radulović sa advokatom, Foto: Alo!

Prvi put on je bio kod tužioca u januaru ove godine kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učesnice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Aleksić se tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama te škole seksualno napastvovao najmanje osam svojih učenica.

Lavinu prijava pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.

Produžen pritvor

Viši sud u Beogradu produžio je pre sedam dana za još 30 dana Miroslavu Miki Aleksiću.

Pritvor mu je rešenjem produžio sudija za prethodni postupak da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se tereti.

Pročitajte još: