Policija
Alo! Dejan Briza
Policija

Alo! Dejan Briza

Policija, Foto: Alo! Dejan Briza

Vladimir je namamio Slavoljuba tako što je glumio kupca za džip njegove ćerke. Slavoljub je upao u zamku i našao se sa njim.

Potpis: Slavoljub je usmrćen sa dva uboda nožem u vrat, a glava mu je bila smrskana do te mere da je bio neprepoznatljiv

Sumnja se da je Vladimir namamio svoga brata Slavoljuba tako što ga je pozvao na telefon i glumio kupca za automobil njegove ćerke, džip „suzuki samuraj“. Navodno je Vladimir ponudio 4.500 evra, što je znatno veća suma od vrednosti vozila, pa je Slavoljub požurio u Niš kako bi se što pre susreo s kupcem.

- Umesto kupca, Slavoljuba je sačekao brat od strica i tada ga je, kako se sumnja, odmah ubio, a njegovo telo zapalio kako bi uništio dokaze. Zbog toga još uvek nije utvrđen način na koji je on usmrćen. Posle paljenja tela, kako se sumnja, Vladimir se odvezao džipom do niškog naselja Pantelej, gde ga je ostavio sa ciljem da bude pronađen. Po dolasku kući presvukao je garderobu, pa je izašao kako bi bio viđen i sebi pribavio alibi. Zbog spaljenog tela i još nekih dokaza istraga je trajala oko šest meseci. Međutim, kada su prikupljeni dokazi, usledilo je hapšenje, pa se sumnja da su motiv stravičnog ubistva neraščišćeni imovinski odnosi. Slavoljub se s bratom sporio oko vlasništva nad kućom koju su obojica nasledili od dede. Sumnjajući da je oštećen i prevaren, Vladimir je smislio plan da ubije brata - rekao je naš izvor.

Prema rečima Ljubinke Dinić, majke ubijenog, Slavoljub je usmrćen sa dva uboda nožem u vrat, a glava mu je bila smrskana do te mere da je bio neprepoznatljiv.