Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Troje zaposlenih u firmi "Kameo", koja posluje u Beogradu preko aplikacije za prevoz putnika, uhapšeno je po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Zbog sumnje da su utajili porez i pribavili imovinsku korist, uhapšeni su direktor i zakonski zastupnik B. C., rukovodilac IT službe N. M., i N. M. koja je zadužena za finansijske poslove i isplate zarada zaposlenima.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i osnivač firme, hrvatski državljanin V. M., koji je trenutno nedostupan srpskim organima gonjenja.

Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš rekla je Tanjugu da će oni sutra biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Sumnja se da su članovi "Kameo grupe" utajili porez od oko 54,3 miliona dinara i pribavili imovinsku korist od oko 13 miliona dinara.

Firma "Taksi Kameo" je registrovana u Hrvatskoj, posluje i u Sloveniji, a u Beogradu ima oko 90 vozača, i posluje preko telefonske aplikacije, preko koje građani mogu da naruče vožnju.

Akcija hapšenja izvedena je u saradnji Višeg javnog tužilaštva sa Sektorom poreske policije, Upravom kriminalističke policije - Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS i Bezbednosno informativnom agencijom.

Do akcije je došlo nakon kontrole poslovanja ove firme u toku 2019. godine.

"Kameo grupa" ima još oko pedeset ćerki firmi.

Komentari (1)

kare

08.02.2020 03:48

Dali se sada,,beogradjani,, kajete. Vidite kome ste davali pare. Ali opet ćete vi sa njima, znam vas jer u taxiju nemože cigara, da se jede da se pije, i još mnogo vaših palanačkih zahteva, a kod njih može jer nesmeju da pisnu da ih nekazne i uzmu to malo crkavice što su zaradili. I na kraju taxi je smišljen da se gospoda vozi, pa izvolite sami se selektirajte gde pripadate.