Gatanje
Shutterstock

 

Gatanje

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Optuženi za prevaru devizne penzionerke iz Kruševca sklopili sporazum o krivici. Za tri meseca oštećena im dala 68.700 evra, uzela i kredit.

Njih troje su uhapšeni početkom decembra 2019. godine zbog sumnje da su doveli u zabludu 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu. Obećavali su joj da će je zaštititi od "crne magije" i tako joj pomoći da reši zdravstvene i porodične probleme. Zauzvrat im je za tri meseca dala 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.

Penzionerka je, kako saznajemo, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje "crne magije", blagostanje i sreća, rešavanje svih problema. Ne sluteći da se iza svega krije prevara, ona se javila na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima.

U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sama sve ispriča. Ženi su govorili da je pod dejstvom crne i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore, 73-godišnja penzionerka im je slala devize. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala.

Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanje magije. Žena je, plašeći se, ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je, međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.

PLAĆAJU ODŠTETU

Prema sporazumu, ova tročlana grupa je obavezna i da plati, odnosno obešteti penzionerku u ukupnom iznosu od 850.000 dinara. Tako je Sonja A. obavezna da na ime odštete plati 350.000 dinara, a Ljubica K. i Radovan P. po 250.000 dinara.