Violeta Ašanin
Privatna arhiva

 

Violeta Ašanin

Privatna arhiva

Violeta Ašanin, Foto: Privatna arhiva

O misterioznoj smrti su u emisiji "Vikend jutro" kod Jovane Jeremić govorili stručnjaci, koji su saglasni da doktorka nije izvršila samoubistvo zbog krize u poslu, već da je u pitanju emotivno nezadovoljstvo. 

Pitanje koje se nametnulo je kako je doktorka uspela dva puta da se ubode u srce, ali su nejasni i razlozi zbog kojih je to učinila. 

- Ništa novo kad su samoubistva u pitanju, mada se muškarci vise samoubijaju, žene dominiraju kod pokušaja samoubistva, Mislim da ne treba tražiti razloge u bogastvu ili siromaštvu. Ovde se nije radilo o ekonomskoj propasti te doktorke. Presabiranje u 50-im godinama je klasično, način je bizaran i nije uobičajen za žene. 

Zlatko Nikolić

Printskrin

Zlatko Nikolić, Foto: Printskrin

Treba obratiti pažnju šta se događalo pre, kakve su relacije bile između muža, nje i sina, nemguće da se ne primeti da neko nema problem sam sa sobom, ili neki duđevni poremećaj. Takvo stanje mora da se primeti. Ovde se radi o nekom premećaju, neću da dajem dijagnoze, mada meni to liči na šizofrenu pozadinu, muž ili sin nisu mogli da ne vide to. nemam prava da o tome govorim, nisam psihijatar. - rekao je Zlatko Nikolić, kriminolog. 

Pročitajte još:

Svoj sud dala je i psihijatar Jovana Stojković koja je navela da su promene u ponašanju kod osoba koje su u depresiji očigledne, i da ne mogu da se ignorišu. 

Jovana Stojković, psihijatar

Printskrin

Jovana Stojković, psihijatar, Foto: Printskrin

- Gotovo je izvesno da mogu da se primete promene u ponašanju. Nemoguče je da neko kaže da je samoubica bio miran i povučen građanin. Ako je uzrok ovog ubistva bila depresija, morale su biti vidljive promene, barem porodici ili kolegama sa posla - kaže ona. 

Boža Spasić je u emisiji otkrio da ke doktorku lično poznavao, kao i da su poslovno sarađivali, te je i on ubeđen da posao ili finansijski problemi nisu motiv ove tragedije. 

gostovanje na TV Hepi

Printskrin

gostovanje na TV Hepi , Foto: Printskrin

- Ja sam doktorku lično poznavao. bili smo u poslovnom odnosu, tokom tih razgovora sa njom saznao sam mnogo o njoj. Doktorka je dobila sve bitke koje je vodila u životu, ali nije dobila rat. To je bila jedna od najlepših žena u Beogradu, muškarci su ludovali za njom. Imala je stan od 600 kvadrata, u njenom kupatilu su bili stakleni trepovi, pa dok ste se kupali mogli ste da gledate u mesečinu. Iza sveg tog bogatsva, ona je bila jako nesrećna žena. Često smo sedeli u njenoj ordinaciji, ona je bila jedan od glavnih distribuera silikona iz Kanade. Poznato je bilo da je volela lagodan život, bila je Džulija Roberts Beograda.

- Ona je živela u raju, priče da se ubila zbog lošijeg posla tokom korone ne piju vodu, onda bi zbog toga trebalo pola Beograda da se ubije. Pitanje je ko je video da je ona krišom odnela nož u kupatilo, to su prve informacije koje su se pojavile. To je nešto što je meni bilo interesatno. doktor se ne ubada dva puta da se ubije, učini to jednom jer zna gde treba. Verovatno da su neki problemi emotivne probleme, ljubavni, problemi sa muškarcima - rekao je Boža Spasić. 

Stručnjaci su saglasni da će intenzivnom istragom policije u narednim danima početi da se odmotava klupko u ovom slučaju, te će se saznati da li je doktorka digla ruku na sebe, ili je u pitanju zločin. 

 

 

 

Komentari (4)

Dr

21.06.2020 01:48

Ona je ubijena. Samo me interesuje kako su odmah svi krenuli sa natpisima o samoubistvu. I nije istina da su sin I suprug bili u stanu za vreme ubistva vec samo suprug. To pricaju ljudi koji su komsije.

dragoljub

21.06.2020 04:11

mnogi koji izgube lepotu svoga tela i lica ne mogu da se pomire sa prolaznoscu i rese da "odu" iz ovog sveta. Da njena lista vrednosti nije bila bazirana na materijalnim stvarima ne bi specijalizirala maskiranje stvarnosti - estetsku hirurgiju. I kad je u ovo vreme predaha u poslu (zbog covid-19) "sabrala i oduzela" - pukla joj je "gradjevina.

Bangar

21.06.2020 10:15

@dragoljub - Boza Dr Kadzija uzima sebi za pravo da komentarise ljubavne jade pokojne doktorke, nejasno zasto ovaj ljigavac ima toliko prostora u medijima.

Viki

21.06.2020 12:31

Muz je pozvao sina koji nije tad bio u stanu da bi demonstrirao razvaljivanje vrata kupatila. Ubica ju je ubio, zakljucao vrata, a kad su vrata bila otvorena premestio kljuc s druge strane. Zasto bi zvao dete ako i ne zna sta je sa zenom? Mozda je onesvescena. Zasto mu treba svedok? Nema smisla uopste. To sto je bila nesrecna u braku nije razlog da se ubije nego da bude ubijena. Kako neko sa osobom koja ti zeli smrt da bude sretan? U Americi bi odmah posumnjali na muza.