vožnja, automobil
Printskrin
vožnja, automobil

Printskrin

vožnja, automobil, Foto: Printskrin

Protiv Srbina (19) i njegovog druga sa Kosova (21) podneta je optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju. Dvojica momaka se terete da su u kantonu Ciriha divljali na putevima i time ugrozili sebe i druge učesnike na drumu.

Oni su, kako prenose mediji, u aprilu ove godine, nešto iza ponoći uhvaćeni kako voze na autoputu “bmw” i “audi” brzinom od 235, odnosno 224 kilometara na čas. Njih dvojica su se trkali i bili retrovizor uz retrovizor u trenutku kada ih je “škljocnuo” radar na delu puta na kojem je dozvoljena maksimalna brzina od 120 kilometara na sat.

Istragom je ustanovljeno da im ovo nije prvi prekršaj, već da su i ranije divljali na drumu i sve to snimali mobilnim telefonima.

Ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju nije jedino delo koje im se stavlja na teret. Ustanovljeno je da je mladi Srbin više puta bez nadzora napuštao vozilom grad, iako mu to nije dozvoljeno. Takođe, utvrđeno je da je mobilnim telefonom snimao kako se trka sa drugim učesnicima u saobraćaju.

Tužilaštvo je tražilo tri godine zatvora za našeg državljanina, sa mogućnošću uslovne slobode nakon 18 meseci, i Srbin bi trebalo da plati kaznu u iznosu od 3.000 franaka (oko 330.000 dinara). Za njegovog dve godine starijeg druga tužilac je tražio 30 meseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 2.500 švajcarskih franaka. Takođe, predloženo je i da nakon odsluženja kazne obojica budu deportovana iz zemlje i da im bude zabranjen ulazak narednih pet godina.

Pročitajte još: