Granični prelaz, carina
Tanjug/ Zoran Žestić
Granični prelaz, carina

Tanjug/ Zoran Žestić

Granični prelaz, carina, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90%), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.

Droga je otkrivena kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu došla naizgled obična opel korsa, belgijskih registarskih oznaka.

Njom su iz Belgije ka Turskoj putovala dva 30-godišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.

Iako su izjavili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici.

Odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo je vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe.

Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih 8 grama hašiša, kao i 6 grama marihuane.

Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije ovog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22%) čiji gram u Holandiji košta oko 10 evra.

PROČITAJ JOŠ: