Zoran Marjanović
Alo.rs/ M. Š.
Zoran Marjanović

Alo.rs/ M. Š.

Zoran Marjanović, Foto: Alo.rs/ M. Š.

Razlog odlaganja suđenja je nemogućnost dolaska stručnjaka za telekomunakciju, a kojeg je odbrana angažovala.

Nalaz koji je  trebao da bude predstavljen je, inače, od presudnog značaja imajući u vidu da je najvećim delom na osnovu njega i napisana optužnica.

Suđenje, Zoran Marjanović

Alo/Masanori Jošida

Suđenje, Zoran Marjanović, Foto: Alo/Masanori Jošida

Veštak Dragomir Vasiljević je trebao da govori o nalazu iz optužnice, vezanom za informaciju koji su sve telefoni kobnog dana bili na nasipu, a koje je registrovala bazna stanica na tom području. On je trebao da odgovori na pitanje, šta se desilo po dolasku na nasip, pošto je obavio vremensko-prostorno veštačenje mobilnih telefana u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina. Analiziran je mobilni telefon žrtve, Zorana Marjanovića, kao i članova njegove porodice.

Ovo veštačenje je delom uneto i u optužnicu, gde je navedeno da je telefon optuženog Marjanovića bio isključen oko 17 sati 2. aprila 2016. godine kada je, kako se pretpostavlja, Jelena Marjanović ubijena. Kritično vreme je od 16.56 do 17.04, a veštak treba da jasno navede da li je Marjanovićev telefon bio isključen, odnosno da precizno pojasni šta znače reči "da mu je aparat mirovao".

Bio je u neposrednoj blizini mesta ubistva

Kako je ranije objavljeno, veštaci su utvrdili da je Marjanović bio u neposrednoj blizini pokojne supruge u vreme ubistva, čime je demantovana njegova odbrana da se tada nalazio na udaljenosti od oko 650 metara.

Na osnovu veštačenja baznih stanica mobilne telefonije, konstatovano je da su Zoran, Jelena i njihova tada petogodišnja ćerka Jana tačno u 16.23 časova krenuli "mercedesom" od kuće u Borči ka nasipu. Parkirali su se kod rampe "Stadion" u 16.36, posle čega se Jelena popela na nasip i krenula da džogira.

S druge strane, sudski veštaci su naveli da je Zoran isključio svoj telefon u 16.38, praktično čim je sa ženom i ćerkom stigao do nasipa! Odmah zatim je sa Janom peške krenuo za Jelenom.

Suđenje, Zoran Marjanović

Alo/Masanori Jošida

Suđenje, Zoran Marjanović, Foto: Alo/Masanori Jošida

Usput je kazao detetu da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i namamio da siđu na travnatu površinu pored kanala, između 16.56 i 17.04. Nekim oštrim predmetom navodno je ubo najpre u lakat i vrat.

Suđenje, Zoran Marjanović

Alo/Masanori Jošida

Suđenje, Zoran Marjanović, Foto: Alo/Masanori Jošida

Napadnuta žena je tada krenula da beži ka kanalu, gde je sustigao i zadao još osam smrtonosnih udaraca u glavu. Zoran je potom, kako se navodi u optužnici, uključio mobilni telefon tačno u 17.04 i u narednih deset minuta je pozivao sedam puta Jelenin broj.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

Lola

10.07.2020 11:36

Koji klovn!