POJAVIO SE ZABRANJENI SNIMAK Ovako je Zvezdan Jovanović pripremao atentat na Zorana Đinđića (VIDEO)

Snimak na kojem se vidi kako Zvezdan Jovanović u prisustvu njegovog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativaca UBPOK-a 2003. godine na Fruškoj gori pokazuje mesto gde je isprobavao pušku desetak dana pre ubistva premijera

Zvezdan Jovanović
Zvezdan Jovanović, Foto: Printscreen youtube

Na Jutjubu se pojavio snimak u kojem se može videti kako Zvezdan Jovanović objašnjava pripremu za atentat na Zorana Đinđića:

Policija pita Zvezdana da li prepoznaje kapiju i put. „Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš“- pita žena policajac. „Ma, nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to...“- odgovara Jovanović, dok policajci donose novinsku hartiju, kroz koju se vidi da je prošao metak.

- Policajci saopštavaju tužiocu da je novina sa ukrštenicama bila prekrivena opalim lišćem i granom „za koju je verovatno bila zakačena“ i da je pronađena i čaura. Zvezdan sa asfaltnog puta pokazuje tri papirne mete okačene o tri drveta na razmaku od po nekoliko metara i potvrđuje da je to tako izgledalo .

Pred kraj pretresa, veće sudije Nate Mesarović odlučilo je da snimak ne može da se koristi kao dokaz na suđenju zato što, kako je navedeno, zakon ne propisuje pokazivanje lica mesta od strane osumnjičenog. Sa takvom odlukom složio se i Vrhovni sud.

Odbrana je zahtevala da se i iskaz Zvezdana Jovanovića dat u policiji ne uvrsti u dokaze. Zbog toga su kao svedoci saslušavani Mile Novaković, tadašnji šef UBPOK-a, Rodoljub Milović, načelnik kriminalističke policije, kao i Jovanovićev prvi advokat Vesna Radomirović. Na kraju postupka sud je ovu izjavu uvrstio u dokaze.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi