Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Lista Ivica Dačić - SPS – JS-Dragan Marković Palma 10,67 odsto odnosno 32 mandata. Cenzus je još prešla i lista Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju sa 3,9 odsto odnosno 11 mandata, Savez Vojvođanskih Mađara sa 2,4 odsto ili 9 mandata.

U parlament Srbije ulaze i liste Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo sa 1 odsto osvojenih glasova ili 4 mandata, kao i liste Albanska demokratska alternativa sa 0,9 odsto, tj. 3 mandata i SDA Sandžaka sa 0,7 odsto ili 2 mandata.

Stari grad i Vračar

U beogradskim opštinama Stari grad i Vračar SNS je osvojila ubedljivu većinu - na Vračaru 33 mandata od 63, odnosno 49,9 odsto, dok je na Starom gradu takođe veoma osvojila visokih 46 odsto.

Niš

Predstavnici SNS u Nišu saopštili su da su, prema obrađenom izbornom materijalu sa velike većine izbornih mesta, odneli ubedljivu pobedu na lokalnim izborima.

Na osnovu obrađenog materijala sa 144 od 176 biračkih mesta SNS je osvojila 60,11 odsto glasova, a da iza njih slede SPS sa 8,34 odsto i SPAS Aleksandra Šapića sa 5,07 odsto. Iza njih se nalazi lokalna koalicija “Niš, moj grad” koja je dobila 5 odsto glasova.

Preporučujemo još:

Sve ostale liste su ispod 3 odsto osvojenih glasova.

Kragujevac

Na izbore u Kragujevcu izašlo je oko 49 odsto od ukupno 153.336 građana upisanih u birački spisak.

Na osnovu prvih rezultata lista SNS dobila je većinu kao i njihov kandidat za gradonačelnika Nikola Dašić - više od 40 odsto glasova.

Na drugom mestu je opozicioni blok bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića "Svi na ovu stranu" sa oko 20 odsto glasova, dok se za treće mesto bore "Alternativa" Slađana Rakića i SPS.

Valjevo

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić , Foto: Alo.rs

Paraćin

Prema do sada obrađenim podacima u opštini Paraćin vlast je preuzela Srpska napredna stranka. Po broju osvojenih glasova, drugo mesto pripalo je listi građana čiji je nosilac Saša Paunović, aktuelni predednik ove opštine. Paunović je izašao iz Demokratske stranke koja je bojkotovala izbore.

Jagodina

Koalicija JS, SPS i SNS u Jagodini dobila je 78 odsto glasova građana za lokalnu Skupštinu.

Čajetina

U Čajeti pobedu je odneo Milan Stamatović sa 61 odsto od ukupno izašlih birača, što će biti njegov peti uzastopni mandat na mestu predsednika opštine Čajetina.

Sve stranke i koalicije koje su učestvovale na lokalnim izborima prešle su cenzus i imaće svoje predstavnike u opštinskom parlamentu.

Za listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ glasalo je 2.284 Čajetinaca, odnosno 26 odsto građana koji su iskoristili pravo glasa.

Svilajnac

Prema prvim preliminarnim rezultatima, izbore u opštini Svilajnac je osvojila Grupa građana okupljena oko aktuelnog predsednika opštine Predraga Milanovića koji je osvojio 47 odsto glasova.

Na drugom mestu je lista SNS, trći je SPS, a četvrti GG "Samo napred Svilajnac".

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Šabac

U Šapcu još nisu saopšteni ni preliminarni rezultati, ali se spekuliše da su tri najveće liste prešle cenzus i ulaze u gradsku skupštinu.

To su liste: "Aleksandar Vučić-Za našu decu", Šsabac je naš" Nebojše Zelenovića i "Novi tim za Šabac" - Jelena Milošević. U većini seoskih mesnih zajednica SNS je odnela pobedu.

Naime, po nezvaničnim podacima iz izbornih štabova partija u Valjevu, odbornike u Skupštini grada imaće samo SNS i SPS. Od 51 odbornika u Skupštini grada, naprednjaci će imati više od 30 mandata, dok će SPS pripasti ostatak.

Novi Pazar

Pristalice Sandžačke demokratske partije (SDP) uz vatromet i pesmu ispred stranačkih prostorija proslavile su, prema nezvaničnim informacijama, ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Na osnovu 60 odsto obrađenih glasova, lista “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” osvojila je 52,8 odsto glasova i moći će sama da formira vlast.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

lule

22.06.2020 09:23

Ge su sad Djilas, Obradovic, Jeremic, Lutovac i kompanija?I da su izasli na izbore nebi presli cenzus.