Aleksandar Šapić
Tanjug / Rade Prelić
Aleksandar Šapić

Tanjug / Rade Prelić

Aleksandar Šapić, Foto: Tanjug / Rade Prelić

Kao što je poznato široj javnosti, Opštinski odbor SNS uložio je prigovor na ovakav izveštaj OIK-a. Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd gde smo dobili podršku 32.339 birača odnosno 42,98 odsto izašlih - osvojivši 23 mandata za odbornike budućeg saziva SO Novi Beograd.

- S obzirom na uložene prigovore Opštinskoj izbornoj komisiji SO Novi Beograd, ni danas 25. juna, nismo dobili zvaničan odgovor iako smatramo da je zakonski rok istekao. Danas nam je uručen samo zvanični statistički izveštaj OIK-a sa rezultatima sa 142 biračka mesta na Novom Beogradu, koji još uvek nisu overeni niti potpisani - izjavio je Marušić.

On je dodao i da je važno naglasiti da se prikazani podaci ne slažu sa rezultatima potpisanih zapisnika sa biračkih mesta i da su uvereni da su u pitanju protivzakonite radnje odnosno da je na delu očigledno manipulisanje i krađa glasova kako bi se prekrojila izborna volja birača na Novom Beogradu.

Iz tog razloga novobeogradski opštinski odbor SNS - odmah će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u Opštini NBGD.

- Ovakva krađa glasova potvrđuje da navodi iz prethodnog perioda o protiv-zakonitim radnjama čelnih ljudi u Opštini Novi Beograd kao što su bespravna gradnja, zloupotreba službenog položaja na štetu opštinskog budžeta i novobeograđana - nisu bili neosnovani. Još više čudi očekivanje pojedinaca da dobiju poverenje građana da vode državu i zauzmu važne državne funkcije sa ovakvim bezobzirnim ponašanjem - naglasio je on.

Na kraju, Marušić dodaje, imajući na umu činjenicu da OIK Novog Beograda odbija da se izvrši provera potpisanih zapisnika sa biračkih mesta – nije ostavljena druga mogućnost nego da se izborna volja građana sprovede kroz postupak Upravnog suda, gde će se zatražiti provera potpisanih zapisnika i to sa svih onih biračkih mesta gde se izveštaj OIK-a ne poklapa tim zapisnicima.

- Borićemo se do ostvarenja pune pobede jer jedino na taj način, sprovođenjem zakona, građani Novog Beograda mogu da se nadaju boljem životu sutra - rekao je Marušić.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

kopovčić

25.06.2020 20:52

On je zapravo lopove, samo lopovčić

Горан

25.06.2020 22:21

Шапке брани општину јер ако је изгуби где ће да му примају плате кућне помоћнице и бејби ситерке.