PREMIJERKA O LIDERU ALBANACA SA KOSOVA I METOHIJE: Kurti je ideološki fanatik, a to nije dobro ni za Srbe, ni za Albance
Tanjug/ Zoran Zestic

- Ako razgovaramo o Briselskom sporazumu, on mora da se realizuje. Ja ne vidim nijednu drugu alternativu. Ukoliko želimo da pregovaramo o nekom drugom sporazumu o normalizaciji, moramo prvo da implementiramo prvi - naglasila je Brnabić.

- Ne vidim uopšte opciju da sada idemo nazad, na period pre 2013. godine, da poništavamo sve dogovore i sve ono što smo mi ispunili, a Priština nije ispunila ništa, i da pregovaramo neki novi sporazum.

Ne postoji ta mogućnost, dodala je Brnabić, i ukazala da je to međunarodni sporazum čiji je garant EU i mora da se primeni, odnosno Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština.

Ona je ocenila da ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji ne mogu da se poboljšaju i unaprede sve dok se ne napravi dugoročno održiv sporazum između Beograda i Prištine.

- Ako je Aljbinu Kurtiju zaista stalo do radnih mesta, kvaliteta života i perspektive za mlade ljude, onda na prvom mestu mora da mu bude dijalog sa Beogradom. Pošto on u svojoj glavi misli da je to završena stvar i da je takozvana Republika Kosovo "nezavisna država", on je ideološki fanatik" - navela je Brnabić.

Premijerka Srbije je dodala da je upravo to najviše plaši, zato što ne donosi ništa dobro ni za Albance ni za Srbe na Kosovu i Metohiji, ni za čitav region.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading