ŠAMARČINA LAŽNOJ DRŽAVI Ambasadori Kvinte traže da Kurti omogući Srbima da glasaju, rok do kraja meseca
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Izvori bliski ovom pitanju nagovestili su da međunarodna zajednica od premijera Kosova traži da nađe način kako bi državljani Srbije mogli da glasaju na teritoriji Kosova.

Kako prenosi RTV Dukađini, ovi izvori su ukazali da je ovaj zahtev upućen šefu vlade ranije ove nedelje i da je dobio rok da odgovori do kraja meseca.

Oni su, kako se navodi, uputili pitanja kabinetu premijera, ali Vlada nije odgovorila, a niko od zvaničnika nije pristao da komentariše ovu temu.

Ne prihvatam da je Dodik kriv za sve, Srbija je ozbiljna država - Alo.rs

Iako vladini zvaničnici nisu komentarisali, stručnjaci za politička dešavanja na Kosovu kažu da je premijer Aljbin Kurti sada u teškoj poziciji.

Prema rečima političkog analitičara Agona Maljićija, ovakvu poziciju pogoršala je činjenica da pre izvesnog vremena nije dozvoljen referendum o ustavnim promenama u Srbiji.

On je pomenuo je Kancelariju za vezu Srbije na Kosovu kao priliku da lokalni Srbi glasaju na referendumu, kao i na izborima.

Moramo da poštujemo žrtve i razumemo bol majki - Alo.rs

Maljići predlaže da svaka odluka koju Vlada donese treba da bude koordinirana sa opozicijom i drugim institucijama. Prema njegovim rečima, pitanje referenduma i održavanja izbora ne treba posmatrati kao odvojeno od dijaloga.

Na sastanku koji je premijer Aljbin Kurti imao pre nekoliko dana sa specijalnim izaslanicima Eskobarom i Lajčakom, razgovarano je i o mogućnosti održavanja srpskih izbora na Kosovu.

Pozivaju na pozitivnu kampanju, a onda me najstrašnije izvređaju - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading