"OBAVESTIO SAM LAJČAKA O ISPADU PRIŠTINSKIH VLASTI" Petković: Kurti nastavlja da se iživljava i krši sporazume
Kosovo online

On je dodao i da je o najnovijem ispadu obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, predstavnike EU, SAD i Kvinte.

"Oni su mi odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama zbog čega ja danas nisam mogao da uđem na prostor KiM. I baš je čudno kako se uvek radi o nekakvim tehničkim greškama kada su u pritanju Srbi i predstavnici Beograda. Zato sam ja poslao novu najavu i sutra ću u isto vreme da budem ovde na Končulju pa ću da vidim da li se radi o novoj tehničkoj grešci ili samovolji Aljbina Kurtija koji na sve načine želi da prekrši sve sporazume i uruši normalizaciju odnosa sa Beogradom", kazao je Petković.

Petković je istakao da je to sedmi put zaredom da mu je zabranjen ulazak na KiM, iako je poseta uredno najavljena

"Trebalo je danas da posetim Gornje Kusce gde me je čekao naš narod da zajedno proslavimo Petrovdan i otvorimo velelepni trg koji je izgradila kancelarija za KiM, a nakon toga da odem i u Zvečan i Leposavić da se sretnem sa našim ljudima i sa njima razgovaram o njihovim problemima i pokušamo da ih rešimo, da posetim nekoliko socijalno ugroženih porodica", rekao je Petković.

Kako je rekao, ako se Kurti tako odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, jasno je i kako se ponaša prema srpskom narodu na Kosovu.

"Ako se meni mimo svih sporazuma i dogovora zabranjuje ulazak na prostor KiM, jasno vam je kako se Priština odnosi prema srpskom narodu na KiM koji svakodnevno ispašta zbog terora Aljbina Kurtija", zaključio je Petković. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading