kurtijeva policija
Foto: EPA/EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Naravno da Kurti nije učinio to jer je došla delegacija SAD i dok god su oni tu on neće preduzimati takve mere, ali svoje specijalne snage drži u pripravnosti", rekao je Drecun za RTS.

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju kaže da Srbima nije u interesu da izazivaju bilo kakve sukobe, posebno sa međunarodnim bezbednosnim snagama Euleksom i Kforom.

Povratak srpske vojske i policije na KiM je obaveza za Kfor! - Alo.rs

"Srbi žele mir i dijalog, ali moguće su provokacije u mešovitim sredinama kao što je Brđane, naselje Tri solitera i Bošnjačka mahala. Stvara se atmosfera da se pokaže kako bukti rat i da to uzrokuju Srbi. Barikade nisu uzrok, barikade su posledica svakodnevnog terorisanja srpskog naroda", naglasio je Drecun.

Navodi i da je bilo vesti o tome da su pripadnici Kfora slučajno ušli u dvorište vrtića u Leposaviću.

"Kao su nešto zalutali uz najsavremeniju opremu koju poseduju, pa onda su sutradan došli pripadnici specijalnih parapolicijskih jedinica. Radi se o izviđanju terena, jer verovatno ako dođe do pokušaja napada na Leposavić i zauzimanja Leposavića žele da tamo bude mesto gde će oni smestiti svoje jedinice", navodi Drecun.

Ukazao je i da kada je došlo američko pojačanje kontingenta Kfora da su sa specijalnom opremom u par navrata izvodili akciju blokada svih komunikacija.

"Videli ste informaciju da su juče nakratko bili blokirani internet i mobilna telefonija na severu Kosova, to samo SAD mogu da urade. Sem toga, Priština ima prislušni centar u južnom delu Kosovske Mitrovice preko koga prisluškuju komunikaciju Srba sa severa KiM i Srbi treba da budu jako obazrivi u toj komunikaciji", poručio je Drecun.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
alex

12.12.2022 19:25

albanski siptari su vazalne prisipetlje vatikansko inkvizicione anglo amera agresivne politike unistenja slobodne verske demokratije balkana koju su do sada cesto od strane : vatikana,turskih osmana,fasitoidno poznatih ka tolicko-protestantskih kolonijalnih drzava.u stvarnosti su oni sadasnji glav ni udarni sistem angloamera kroz vojnu usa bazu.srpska narodna popula cija je vec hiljade godina prezivljaval najbednija agresivna unistavanja zi vota,imovine i otimacine svoje vecne teritorije.sve to stoji zakucano u pro tekl istoriju balkanskih naroda.