AVDULAH HOTI: Situacija na Kosovu depresivna, najgora u poslednjih 20 godina
Tanjug/Marina Maksimović

Prema njegovim rečima, budžet za narednu godinu je niži nego prethodnih godina, zbog visoke stope inflacije i da lokalnoj privredi nedostaje oko 500 miliona evra.

Hoti kaže da opozicija nema moć da sruši Vladu, ali da to mogu učiniti afere i događaji koji su se desili.

"U politici se amaterske greške kažnjavaju" - Alo.rs

„U demokratskoj zemlji politička stranka dobija podršku građana, a druge stranke su u opoziciji koja je supervizor Vlade i kada dođu redovni izbori traži poverenje građana. Nismo u takvoj situaciji, sada moramo voditi računa da zaustavimo ovaj oblik vlasti. Istorijski gledano opozicija nikada nije uspjela da sruši Vladu, jer nema glasove. Vlada pada zbog događaja i afera koje se dešavaju”, rekao je Hoti, i dodao da su svi sektori u zemlji blokirani.

Spomenuo je i afere koje su se dešavale, kašnjenja u imenovanju ministra zdravlja i štrajk u obrazovanju.

 „Nikad nije bilo depresivnije nego sada. Godinu završavamo sa najtežom situacijom u poslednjih 20 godina, jer nam je nametnuta energetska kriza i inflacija, ali ova Vlada nije preduzela ništa da ublaži ekonomsku krizu. Zdravstvo je skoro tri meseca bilo bez ministra, skandal za skandalom, u prosveti je prekinut štrajk, ali može ponovo da počne u januaru a školska godina se neće završiti do kraja januara jer je septembar u nastavi potpuno izgubljen", rekao je Hoti.

Hoti je rekao da će Zakon o javnim funkcionerima poslati Ustavnom sudu jer ga smatraju antiustavnim. Isto misli i o Zakonu o platama.

"Zakon o javnim funkcionerima će završiti u Ustavnom sudu, jer smo uvereni da će ga poništiti zbog protivustavnosti. U ovom zakonu nisu uzeta u obzir neka od osnovnih načela i principa a to je jednaka plata za jednak rad i razlika u plati između sektora”, rekao je Hoti.

Dodao je da je zbog malog broja kapitalnih investicija izostao budžet od 500 miliona evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading