BOŽIĆ PROSLAVLJAJU SA STREPNJOM Žitelji Gračanice uznemireni zbog napada na srpske dečake (VIDEO)
Foto: Printscreen/Kosovo onlajn

Teodosije je u toku službe pročitao božićnu poslanicu srpskog patrijahrha Porfirija, u kojoj se između ostalog ukazuje na stanje ljudskih prava kao i bezbednosti kosovskih Srba.

BOŽIĆNA POSLANICA PATRIJARHA SRPSKOG PORFIRIJA Pozvao međunarodnu zajednicu da Srbima na Kosovu i Metohiji obezbedi slobodu i sigurnost

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, koji su rekli da ih je jučerašnji napad na dvojicu mladića iz Gotovuše uznemirio, pa Božić slave sa strepnjom.

"Praznik proslavljamo u krugu porodice, sa najmilijima. Očekujemo da dođu na ručak. Radostan dan za sve nas, Želim svima mir, jer događaj koji se juče desio nas je sve malo uznemiro i pokvari raspoloženje koje imamo za Božić", kazala je meštanka Gračnice  Radica Arsić.

Doktor Dragan Perić je za Božić poželeo više dece i da opstanak Srba na Kosovu.

"Uz Božiju pomoć i pomoć Isusa Hrista da se ovaj narod ponovo vrati na Kosovo, da se preporodi, da se ponovo rađaju deca, i da će na kraju pobediti belu kugu, da nas bude sve više i više", kazao je Perić.

Nenad Milović iz Vranja kazao je da će danas podeliti božićne poklone deci, kao i da je došao da pruže podršku srpskom narodu.

"Danas delimo božićne paketiće. Donatori smo mi iz Vranja. Došli smo da posetimo manatstir Gračaniciu i da damo podršku srpskom narodu", kazao je Milović.

Liturgiji pored vernika prisustvuje predsednica opštine Grapanica Ljiljana Šubarić, ambasdor Amerike na Kosovu Džefri Hovenijer i šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu Majkl Devenport.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading