PRIŠTINA ČINI SVE DA DOĐE DO SUKOBA Kurtijevi specijalci napravili obruč u Kosovskoj Mitrovici - Paklena noć za Srbe na KiM
Foto: Printscreen/Printscreen

Srbi sa severa Kosova i Metohije mesecima su izloženi torturi koju sprovodi Aljbin Kurti! Brojna hapšenja i privođenja, skandalozne presude, pucanje u srpski narod, uzurpacija i oduzimanje srpske zemlje... Sve to dešava se naočigled sveta. Međutim, Kurti je u petak uveče otišao korak dalje, pa je u Severnu Mitrovicu poslao borna vozila i do zuba naoružane pripadnike ROSU, koji su maltretirali srpski narod.

Na više lokacija, posebno na ulazu u grad i u centralnim ulicama, oni su zaustavljali automobile, brutalno pretresali vozače i putnike, navodno tražeći osumnjičena lica i oružje. Teror je trajao do zore, a onda su se specijalci povukli u pravcu Bošnjačke mahale i Južne Mitrovice.

SPREMAJU NOVA HAPŠENJA

Jedan od Srba kojeg su specijalci zaustavili u centru grada kazao je za Alo! da je sa njim u vozilu bila supruga koja je u drugom stanju. Specijalci su ih izveli iz automobila i pitali ih da li poznaju neke Srbe iz Mitrovice.

PRIŠTINA ČINI SVE DA DOĐE DO SUKOBA Kurtijevi specijalci napravili obruč u Kosovskoj Mitrovici - Paklena noć za Srbe na KiM

EPA

 

- Pitali su me za neke ljude da li ih poznajem, znam li gde su... Rovarili su po automobilu, tražili su da podignem nogavice, suprugin ranac su istresli. Videli su da je u drugom stanju, ali su, bez obzira na to, bili drski i brutalni - rekao je on.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je noć između petka i subote bila pravi pakao za građane Severne Mitrovice jer su tzv. kosovske policijske snage bukvalno napravile jednu vrstu bezbednosnog prstena. On je dodao da su kosovski specijalci patrolirali u centru grada i imali punktove na obodu, gde su zaustavljali automobile, pretresali ljude do gole kože, udarali ih puškama i psovali ih. Petković dodaje da su specijalci iz južnog dela ušli sa više od 30 oklopnih vozila.

NEKO MORA DA GA URAZUMI

- Nije ovde samo stvar ove noći koja je bio pakao za građane, radi se o tome da Kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat. Kurtijeva policija pokušala je juče i noćas nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, zatim su pokušali da uhapse dva brata, Gorana i Vladu Vučetića, u centru grada, a jurili su i Miroslava Živkovića, koji je inače Lunetov (Milun Milenković) drug, i to je tako trajalo celu noć. Sada je situacija mirnija, oklopna vozila su zamenili „škodama“, ali je i dalje prisutan veliki broj specijalaca sa dugim cevima - rekao je Petković, i dodao da će Srbi sa KiM narednih dana doneti deklaraciju o tome kako će dalje postupati.

Petković je istakao da Kurti, umesto da umiri situaciju, ide u nove provokacije i napade.

petković

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

 

 

- Svesno pravi provokacije da bi Srbi reagovali ne bi li međunarodna zajednica okrivila nas. Kurti ima nameru da izazove rat, sukob na severu i to radi svakog dana. Zaista je krajnje vreme da neko konačno urazumi Kurtija jer očigledno ima namera da izazove rat i zapali ne samo sever, već ceo region. Reč je o balkanskom piromanu koji želi da zapali ceo Zapad Balkan - kazao je Petković.

JOŠ JEDNA LAŽ ALBANACA: Fotografije demantuju tvrdnje Svečlje o uhapšenom Vlaškoviću

Advokat Predrag Miljković, branilac uhapšenog Nemanje Vlaškovića iz Leposavića, rekao je za Kosovo onlajn da njegov branjenik nije napao novinare 29. maja i da za to postoje dokazi. On je potvrdio da Vlašković nije osoba sa slike koju su objavili predstavnici Prištine.

Naime, prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je vest o hapšenju i fotografiju na kojoj se vidi osoba sa kapuljačom i zatamnjenim naočarima u grupi ljudi koja protestuje, tvrdeći da je to Nemanja Vlašković. Ubrzo su obelodanjeni dokazi koji nedvosmisleno potvrđuju da ta osoba nije uhapšeni Vlašković.

- Mogu reći da na fotografiji koja kruži nije Vlašković, on na istoj slici u širem formatu stoji u nekom sedmom redu. On nije napadač na novinare i prema našim dokazima nije ni mogao da bude. Dokaze o nevinosti mog klijenta dostaviću sudu, uključujući i fotografiju - rekao je Miljković.

Meštani Leposavića masovno su počeli na društvenim mrežama da dele fotografije na kojima se jasno vidi da njihov sugrađanin Nemanja Vlašković, koga je kosovska policija uhapsila, pod optužbom za napad na novinare, nije ona koju je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja zaokružio na fotografiji koju je objavio uz informaciju o hapšenju.

Naime, na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno se vidi da Vlašković mirno stoji u masi sa ostalim ljudima, udaljen iza maskirane osobe koju je Svečlja pokušao da predstavi kao Vlaškovića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
mare

18.06.2023 08:43

Jasno je da je Kurtiju cilj da progoni Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

Ana

18.06.2023 08:44

Srbi su uvek bili za dogovor i kompromis,ali Priština nije...

jovo

18.06.2023 08:47

Ne moze vise ovo Kurtijevo nasilje da se tolerise!

sava

18.06.2023 08:48

Zastrasivanje Srba na KiM je dostiglo vrhunac !!!

Nena

18.06.2023 09:29

Kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat.Neko mora da ga zaustavi!

Nena

18.06.2023 09:43

Siptrau ne prestaju sa provokacijama i maltretiranjem Srba na KiM.

Nena

18.06.2023 09:49

Kurtijevi nasilnici ne prestaju sa provokacijama mad Srbima na KiM, sve čine da im unište i zagorcaju živote !

Nena

18.06.2023 09:50

Kurtijev krajnji cilj je da protera sve Srbe sa KIM ,užasan čovek!

Nena

18.06.2023 09:59

Siptari ne biraju više koga napadaju na KiM,i žene i decu ,svi su im krivi!

Mina

18.06.2023 19:25

Srpski narod nema mira! Prolaze kroz ozbiljno maltretiranje i teror!

Ivaa

18.06.2023 20:14

Kurtijev plan je jasan, a to je izazivanje reakcije Srbije i da se naruši mir.

Ivaa

18.06.2023 20:15

Kurti je prešao sve granice i više ne može da se toleriše ovakvo ponašanje.