SKANDALOZNO! KURTI OSLOBODIO NAJVEĆEG NARKO-BOSA NASERA KELJMENDIJA! Sud u Prištini tvrdi da nema dokaze
Foto: EPA/EPA

Piše: M. J.

U lažnoj državi Kosovo skandali se nižu kao na filmskoj traci. Tek što je u Tirani uhapšen prištinski odbornik Samoopredeljenja, Besnik Mujeci, kod kojeg je policija pronašla drogu vrednu preko 400.000 evra i milionske pronevere u robnim rezervama u kojima su, takođe, učestvovali saradnici i bliski prijatelji Aljbina Kurtija, pred kraj radne nedelje dogodio se još jedan skandal epskih razmera.

Naime, Apelacioni sud u Prištini pravosnažno je oslobodio Nasera Keljmendija (65) od optužbi za trgovinu drogom i tako odbacio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini koji ga je 18. maja ove godine osudio na četiri godine i osam meseci zatvora. Tzv. specijalno tužilaštvo tražilo je oštriju kaznu za ovog narko-bosa. Međutim, skandaloznom presudom Apelacionog suda on je oslobođen jer, kako tvrde, ne postoje dokazi da je Keljmendi počinio krivična dela za koja je bio optužen.

SKANDALOZNO! KURTI OSLOBODIO NAJVEĆEG NARKO-BOSA NASERA KELJMENDIJA! Sud u Prištini tvrdi da nema dokaze

Foto: privatna arhiva

 

Keljmendi je početkom 2018. godine osuđen na kaznu zatvora od šest godina zbog trgovine drogom. Nakon žalbe, naloženo je novo suđenje. U ostalim tačkama optužnice, koje su uključivale optužbe za organizovani kriminal i ubistvo Ramiza Delalića, državljanina BiH, Keljmendi je proglašen nevinim.

Nasera Keljmendija, rođenog u Prijepolju, a koji poseduje državljanstvo BiH i Srbije, Ministarstvo finansija SAD označilo je kao trgovca drogom. Porodica Keljmendi živi u Peći, ali je posao razgranala širom regiona. Naserovi sinovi, Liridon, Besnik i Elvis, takođe su imali problema sa zakonom.

Ovaj ozloglašeni narko-bos, kojeg je Aljbin Kurti sada oslobodio krivice za teška krivična dela, poseduje veliki broj nekretnina u Crnoj Gori. Pored kuća i apartmana, Naser Keljmendi vlasnik je velikog hotela u Ulcinju. Poseduje nekretnine i u Sarajevu, a na Ilidži, takođe, ima hotel koji je godinama u njegovom vlasništvu.

Prema podacima bezbednosnih agencija, Keljmendi je osamdesetih godina razvio švercerske šeme i rute preko kojih je velike količine tekstila i zlata dopremao iz Turske. Devedesetih godina, tokom sankcija, švercovao je narkotike, oružje, naftu i cigarete.

Aljbin Kurti i Besnik Mujeci

Printscreen

 

Podsetimo, da je Aljbin Kurti blizak narko-dilerima pokazuje i nedavno hapšenje njegovog stranačkog saradnika Besnika Mujecija, prištinskog odbornika iz Samoopredeljenja, kod kojeg je policija u Tirani pronašla drogu vrednu preko 400.000 evra. Kurtijeva desna ruka za Prištinu, narko-diler Besnik Mujeci, kako se navodi u saopštenju policije iz Tirane, bio je deo kriminalne grupe koja je sa tzv. Kosova prevozila narkotike u Albaniju.

- Istraga je pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan saobraćaj, pošiljke sa sintetičkom drogom slale preko autobuskih linija Priština - Tirana. Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu, iznajmljenim automobilima su ih transportovali po ovom gradu, ali i po drugim mestima, uglavnom na obali Albanije - naveli su iz policije.

Oslobodili i Alila Demirija,
ubicu četvoro dece i ribara

Prištinski sud je na slobodu pustio i Alila Demirija, ubicu četvoro dece i ribara, kojeg je pravosuđe Severne Makedonije zbog ovog monstruoznog zločina osudilo na doživotnu robiju. On je 12. aprila 2012. godine na Smilkovskom jezeru, blizu Skoplja, sa još nekoliko pomagača usmrtio četvoricu srednjoškolaca - Filipa Slavkovskog, Aleksandra Načevskog, Cvetanča Ackovskog i Kira Trpkovskog, kao i ribara Borču Stevkovskog koji je sasvim slučajno bio svedok ovog masakra. Vlasti Severne Makedonije ovaj zločin, koji se dogodio na Veliki četvrtak, okarakterisale su kao terorizam, pa je tamošnji sud, pored Demirija kojem se sudilo u odsustvu jer se krio na tzv. Kosovu, na doživotnu robiju osudio i braću Agima i Afrima Ismailović, dok su Fejzi i Haki Aziri dobili petnaest, odnosno devet godina robije. Skandalozno puštanje na slobodu potvrdio je i Demirijev advokat Besnik Beriša. On je rekao da je u stvari tužilaštvo odustalo od mere pritvora. Zanimljivo je i to da je advokat Beriša zastupao i Nasera Keljmendija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading