crna gora
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Tzv. agencija tvrdi „da upravlja svim nekadašnjim društvenim preduzećima“ tzv. Kosova i tvrdi „da su jedini vlasnici tih nekretnina“, prenosi portal Kosovo onlajn.

- Te nekretnine je posle 1999. nezakonito prisvojilo preduzeće "Klanica" iz Kraljeva, koje ih je potom prodalo - tvrde iz tzv. agencije.

Od Uprave za državnu imovinu i katastar Crne Gore dva puta su tražili da van snage stave ugovor o njihovoj prodaji, koji je „Klanica“ sklopila u Srbiji.

Kako su ih oni odbili, slučaj je završio pred Ministarstvom finansija Crne Gore, koje je nadređeno Upravi.

- Uložili smo žalbu drugoj nadležnoj instanci, Ministarstvu finansija, na rešenje Direkcije za katastar Podgorica od 24. januara 2023. u vezi sa promenom vlasništva nad nekretninama PIK Kosova u Crnoj Gori - navedeno je za RSE iz tzv. kosovske agencije za privatizaciju.

Iz Uprave za katastar i državnu imovinu na čelu sa Kočom Đurišićem i pored više pisanih obećanja, tokom dvonedeljne komunikacije, nisu odgovorili na upit RSE o zahtevu tzv. kosovske agencije. Ni iz Ministarstva finansija nisu stigli odgovori.

Reč je o skoro 1.000 kvadratnih metara poslovnih prostora na prestižnim lokacijama.

U centru Podgorice ih je sedam ukupne površine 700 kvadrata, od čega 500 u prizemlju stambenih zgrada, a 200 u pripadajućim podrumima.

U centru Budve je prostor od 60 kvadrata, a u Baru od 137 uz 47 kvadrata podruma.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra meč sa Holgerom Runeom u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu. 🎾 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #novakdjokovic #tennis ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading