sandra mičel
Foto: Alo/Printscreen

Mnogo lokalnog stanovništva je počelo da odlazi. Na početku je bio samo haos. Albanci su se vraćali kućama iz izbeglišta u Albaniji, videli zapaljene kuće, bili su ljuti i onda su to iskalili na nekom. Počeli smo da primećujemo razne obrasce i trendove. Muškarci obučeni u crnu odeću sa znakom OVK obavljali su funkcije policije, delili imovinu ili stanove. Bilo je izveštaja da OVK kidnapuju ljude, hapse, vode ih na informativne izveštaje . Čitav niz aktivnosti je bio u pitanju - od paljenja kuća do pretnji Srbima i Romima da napuste pokrajinu. Sa svih krajeva pokrajine su dolazile ovakve informacije, prenose Novosti. 

Ovo je danas kao svedok u procesu protiv nekadašnjih lidera tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Kadrija Veseljija, u Specijalizovanom sudu u Hagu rekla Sandra Mičel, Amerikanka, koja je bila u misiji OEBS na KiM 1998. i 1999. godine. 

Rekla je i da kada god bi pripadnicima tzv. OVK govorila o slučajevima napada, oni bi odgovarali isto - to nisu pripadnici OVK, oni se samo tako predstavljaju, to su banditi koji nose uniforme OVK. To je, istakla je, govorio i Tači. Mičelova je navela da i ona misli da se povremeno dešavalo da se kriminalne grupe predstavljaju kao OVK.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading