IZDVOJIO JOŠ 40 MILIONA EVRA Kurti nastavlja da kupuje oružje za paravojnu formaciju
Foto: AP Visar Kryeziu

Piše: M. J. 

On je istakao da ukupan iznos budžeta koji je izdvojen za ovu paravojnu formaciju prelazi 200 miliona evra.

- Doneli smo odluku o izdvajanju dodatnog budžeta za kosovske bezbednosne snage, u iznosu od 40 miliona evra, a ovim izdvajanjem ukupan iznos budžeta koji je opredeljen za odbranu prelazi 200 miliona evra, odnosno više od 2 odsto bruto domaćeg proizvoda. Dostizanje ovog nivoa po prvi put u novoj istoriji naše vojske pokazuje da smo kao vlada posvećeni ostvarivanju našeg zajedničkog cilja da postanemo država članica Partnerstva za mir kao putu ka članstvu u NATO - poručio je danas Kurti.

Aljbin Kurti

EPA/Alo Ikustracija

 

Najavljeno je da će budžet za tzv. KBS sledeće godine biti uvećan za dodatnih 100 miliona evra. Ovaj novac Kurti planira da utroši za kupovinu oružja.

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan rekao je nedavno za Alo! da Priština u poslednje vreme na različite načine nabavlja opasno naoružanje.

- Njima oružje dele i šakom i kapom. Onaj ko ih naoružava i ko od njih pravi vojsku, prema Srbiji ima neprijateljske namere - kazao je Karan. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal

Arno Gujon daje podršku listi “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” i poziva sve da glasaju odgovorno 17. decembra! ♬ original sound - Alo_portal


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading