Ejup Maćedonci
Foto: Profimedia/Profimedia

- Za suočavanje u ratu protiv agresora biće potrebna posvećenost građana. Ministarstvo odbrane radi na tome. Uvek se moramo pripremati za rat iako želimo da ga izbegnemo - rekao je on u intervjuu za TV 7 odgovarajući na pitanje da li isključuje rat.

Prema njegovim rečima, u ovoj fazi ostaje važno da svaki građanin ima svoju ulogu u zaštiti i bezbednosti.

Ovo nisu prve pretnje Kurtijevog lažnog ministra, on je krajem avgusta prošle godine istakao da očekuje da će tzv. kosovske bezbednosne snage uskoro moći da deluju na severu KiM bez saglasnosti Kfora.

Maćedonci je prošle godine izrekao još jednu zastrašujuću pretnju. On je tada naveo je da je tzv. KBS naslednik terorističke OVK.

KO JE KURTIJEV LAŽNI MINISTAR?

Ejup Maćedonci, jedan je od najbližih saradnika lažnog premijera Aljbina Kurtija, a njegova prošlost je zastrašujuća.

Naime, on je tokom devedesetih godina bio deo terorističko-zločinačke organizacije OVK.

Bio je poznat kao komandant Uki, a komandovao je delom Operativne zone Lab koja je obuhvatala Podujevo i nekoliko susednih opština. Komanda je bila u selu Gornja Lapaštica.

Spojio ih Demaći

Uki je poznat i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, koji je bio deo kabineta Adema Demaćija, lidera političkog krila terorističke OVK. Upravo otuda i potiče njihovo poznanstvo.

U toj zoni delovalo je oko dve hiljade OVK terorista koji su bili podeljeni u nekoliko brigada. Glavnokomandujući u zoni Lab bio je terorista Salji Mustafa, koji je u Hagu osuđen na 26 godina zatvora, a o čijim bi zločinima Ejup Maćedonci Uki mogao mnogo da zna jer su blisko sarađivali.

Mustafa i Maćedonci kontrolisali su više logora u kojima su Srbi premlaćivani i ubijani.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading