Blažo Dragović
Foto: Printscreen/Kosovo online printscreen

- S obzirom da više od 6.500 radnika prima svoj lični dohodak iz budžeta Srbije i da je uz pomoć naše države Srbije ovde aktivno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje za više od 17.000 učenika, mislim da za ovo ne postoji alternativa i da ova odluka ima jedan jedini cilj, a to je proterivanje Srba sa ovih prostora - kazao je Dragović tokom sastanka zaposlenih u sistemu školstva, a preneo portal Kosovo onlajn.

Poručio je međunarodnoj zajednici da hitno reaguje i spreči dalje iseljavanje Srba sa prostora Kosova i Metohije.

- Ova odluka ne donosi ništa dobro ni Albancima, a svo zlo za Srbe i ostale nealbance jer, podsetiću, u našoj školi se obrazuju i bošnjačka, romska, goranska i deca drugih nacionalnosti - naveo je on.

Pozvao je državu Srbiju da uloži maksimalne napore i nastavi sa podrškom obrazovnom sistemu na KiM.

- Obrazovanje je jedan od stubova opstanka Srba na ovim prostorima. I na kraju hoću da poručim našim đacima, a i njihovim roditeljima, u ime naših prosvetnih radnika, da ćemo mi sve učiniti što je u našoj moći da naša deca ne budu uskraćena za kvalitetno obrazovanje i vaspitanje u našim školama - poručio je Dragović, a preneo portal Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading