KOJA TO STOKA PASE U SRPSKOJ HIMNI? Đilasovci nemaju obraza: Teofilu Pančiću i Vesni Pešić smetaju Srbi u himni
Printscreen

 

Za početak, novinarka Nevena Madžarević sa Đilasove televizije Nova S je sa svojom koleginicom iz Grocke izvređala srpsku himnu i sam čin obeležavanja početka školske godine intoniranjem iste.

Nakon toga se na odvratnoj karikaturi, koju će građaneri naravno opravdati "umetiničkom slobodom" i ostalim već dobro poznatim podmuklim frazama, himna koja se danas puštala deci za početak školske godine predstavljena je kao zlo koje tera decu da skaču u ambis.

Da opoziciji koju predvodi Đilas to nije bilo dovoljno, angažovao je sve svoje medije i pulene, kako bi nastavili sa sramnim napadima na srpsku himnu.

Đilasov kolumnista, Teofil Pančić se pita koja to stoka pase u srpskoj himni.

On je objavio kolumnu sa naslovom "Tištos pase", u kojoj kaže kako je ovakvo uterivanje patriotizma - i to, u suštino, manje državnog "ustavnog", po američkom ili francuskom modelu, a više etnički i konfesionalno ekskluzivnog - u i kroz javne institucije, samo je jedan od simptoma neokonzervativnog kulturnog rata.

KOJA TO STOKA PASE U SRPSKOJ HIMNI? Đilasovci nemaju obraza: Teofilu Pančiću i Vesni Pešić smetaju Srbi u himni

Printscreen

 

Nakon Pančića, oglasila se i Vesna Pešić koja otvorena podržava stavove Marinike Tepić kojoj smetaju Srbi opevani u himni.

KOJA TO STOKA PASE U SRPSKOJ HIMNI? Đilasovci nemaju obraza: Teofilu Pančiću i Vesni Pešić smetaju Srbi u himni

Printscreen

 

"Dugo se čeka na novu himnu koja je iskazivala patriotizam prema otadžbini Srbiji, a ne prema rodu koji isključuje druge građane, a nismo kraljevina nego republika. Nemam ja himnu u džepu, pa da vam predlažem", kaže Pešić.

Nakon Marinikinih napada na Srbe da su genocidan narod, nakon što je Marinika koja radi u Đilasovoj firmi napala državu Srbiju da je držala koncentracione logore za Hrvate, nastavlja se organizovana hajka Đilasovih medija i njegovih istomišljenika na himnu i sve što je srpsko.

Nema sumnje da bi za njih "Lijepa naša" ili draga im "Oj, svijetla majska zoro" sa stihovima ustaše Sekule Drljevića bila mnogo prihvatljivija jer im je ideologija zatiranja svega što je srpsko bliska srcu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Marko

02.09.2021 09:09

Pod hitno sve kažnjavati i ne se sa njima upuštati u bilo kakve polemike. To jednostavno ne sme da se događa kao niti u jednoj ozbiljnoj Državi. To je napad na narod! Zašto da trpimo to što ne moramo da trpimo! Dosta više !

sara

02.09.2021 12:41

Đilasovci su ortodoksni crnogorci pa ne čudi što ne vole Srbiju!!!. Marinka je rumunka, koje za pare radila bi i najgore stvari!!!. Teofilj jadan i sam ne razume koje nebuloze je napisao, a Vesna ne može da prežali što nije ambasadorka, i tako svi oni nemaju ni 3% glasova i zato su toliko bučni, da bi došli do izražaja!!!!.

Mile sumadinac

03.09.2021 15:08

Najveca gamad i izdajnici srpskog naroda dilasovci vesna pesic i vepar canak