KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA GRAČANICE ŠOKIRAO JAVNOST: Stojanović preko Seve vređa srpske svetinje!
Tanjug

On je u nedelju posle podne na socijalnim mrežama objavio video-klip u trajanju od 36 sekundi u kojem se smenjuju kadrovi manastira Gračanica ispred kojeg on pozira, srpske zastave i spomenika Milošu Obiliću. Kao podloga u predizbornom spotu korišćena je Severinina pesma „Rođeno moje“ koju je pevačica posvetila svom sinu.

Da skandal bude veći, Severina je mesecima unazad uznemiravala patrijarha Porfirija kojem je slala uznemirujuće poruke i pretnje samo zato što je Njegova svetost u dobrim odnosima sa njenim bivšim mužem Milanom Popovićem. Kada je patrijarh prestao da otvara i čita Severinine poruke, pevačica je počela da ga zove na broj telefona koji je odranije imala.

- Sve to je radila jer patrijarh Porfirije ima korektne odnose sa Severininim bivšim mužem Milanom Popovićem. Zbog višemesečnog maltretiranja patrijarh je protiv Severine podneo prijavu - kaže izvor.

Odabirom Severinine pesme Stojanović ne samo što je sramno pokušao da spoji nespojivo, već je i oskrnavio zadužbinu kralja Milutina. Očigledno je da on ne vidi ništa sporno u odabiru pesme i izvođača, pa se čak i ljutito obratio srpskim medijima koji su javnost obavestili o njegovom postupku.

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA GRAČANICE ŠOKIRAO JAVNOST: Stojanović preko Seve vređa srpske svetinje!

Printscreen

 

„Spreman sam za sve vaše otrovne strelice i gadosti. Mnogo toga možete da kupite i potplatite, ali istinu da sakrijete ne možete“, napisao je Stojanović na Fejsbuku ne precizirajući o kojoj istini govori.

Politikolog Jelena Vukoičić kazala je za Alo! da je Stojanović spotom pokušao da vulgarizuje svetinje i religiju.

- Neverovatno je da neko vulgarizuje svetinje i religiju. Taj spot ne govori o manastiru, nego o osobi koja se promoviše na taj način. Niko to ne sme da radi -  rekla je ona, i dodala da je Stojanović na raspolaganju imao mnogo lepših i prikladnijih pesama, poput „Vidovdana“, ali je ipak izabrao hrvatsku numeru.

Vukoičićeva je dodala da je ne čudi Stojanovićev izbor muzike, ali ju je, kako kaže, iznenadilo to što je uz Severininu pesmu koristio kadrove pravoslavnih svetinja.

- Poznato je odavno da se Hrvati udružuju sa svima koji Srbiju doživljavaju kao neprijatelja. Otuda se Severina našla u spotu tog čoveka. Hrvati i Albanci imaju isti cilj, a to je da oslabe Srbiju i zato je i napadaju. Ti istomišljenici se brzo pronađu i uvežu - kazala je ona.

Politički analitičar Branko Radun rekao je za Alo! da su se Hrvati odavno uvezali s Albancima i drugima koji Srbiji ne misle dobro.

- Sporna je politika koju zastupa taj kandidat, jer je njemu Beograd dalji od Zagreba. A to sa Severininim pesmama je nešto što se i ranije dešavalo. Bivši predsednik Srbije Boris Tadić javno je priznao da se budi i ustaje uz Severinine pesme - istakao je on.

Ostalo je nepoznato da li je Branimir Stojanović kontaktirao Severinu i od nje zatražio dozvolu za korišćenje njenog autorskog dela. Ukoliko se to dogodilo, onda je još jasnija njegova namera. Inače, Stojanović je ranije napustio Srpsku listu, koju podržava zvanični Beograd. Pre nekoliko godina bio je gradonačelnik Gračanice, a donedavno i državni sekretar u Ministarstvu privrede u Beogradu.

Sličan spot

Pre nekoliko godina sličan potez napravio je i Nenad Rašić, srpski političar sa Kosmeta, koji je objavio spot u kojem se svojim biračima obraćao na albanskom jeziku dok je stajao ispred manastira Gračanica.

I taj video-klip izazvao je oštre reakcije javnosti na KiM i u centralnoj Srbiji. Nakon fijaska na tim izborima, Rašić se gotovo povukao iz političkog života.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading