BRAĆO SRBI, ZA VAS NEMA ZIME Lavrov dolazi u Srbiju sa ključnom porukom od Putina
Tanjug

 

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov danas će predsedniku Srbije preneti poruku Vladimira Putina, koja je, praktično, poslata celom srpskom narodu.

Lavrov donosi vest da će ruski gas nastaviti nesmetano i u količinama koje budu potrebne da stiže u Srbiju i to po ceni nekoliko puta manjoj od one koja trenutno važi na evropskim berzama. 

Ruski šef diplomatije će se danas u 18.30 sastati s Vučićem i preneti mu Putinove reči.

Ovo je, zapravo, odgovor na molbu koju je predsednik Vučić uputio ruskom predsedniku preko zamenika premijera Ruske federacije Jurija Borisova, koji je sredinom nedelje boravio u Srbiji. Vučić je, kako je sam rekao, zbog divljanja cene gasa u svetu uputio ličnu poruku Putinu, a Lavrov sada donosi odgovor da možemo da računamo na podršku Moskve.

BRAĆO SRBI, ZA VAS NEMA ZIME Lavrov dolazi u Srbiju sa ključnom porukom od Putina

Tanjug/Tara Radovanović

 

 

- Srbija i Rusija imaju izgrađene veoma dobre odnose, što je uostalom i rezultiralo time da Srbija dobije gasovod. Na taj način smo energetski osigurani, a imamo i priliku da, kao tranzitna zemlja, zaradimo. Zbog nestašice cene gasa su vrtoglavo porasle svuda, ali se kod nas i dalje održavaju, upravo zahvaljujući prijateljskim vezama koje predsednik održava s Vladimirom Putinom. Zbog toga je on i ovaj put izrazio spremnost da izađe u susret zahtevima Srbije - kaže za Srpski telegraf izvor iz Vlade Srbije.

Govoreći o energetskoj situaciji u Srbiji, predsednik Vučić je juče potvrdio da ćemo imati toplu zimu, pre svega, zahvaljujući tome što smo vodili pametnu politiku i ponovio da je prioritet da zadržimo cenu gasa.

- Građani neka ne brinu, imaće tople domove, dovoljno struje i gasa i cene neće rasti. Neće biti isključenja kakvih će biti u drugim evropskim zemljama. Važno je da ljudi razumeju da je do poremećaja cena dovelo uvođenje karbon taksi, nedostatak gasa, jer su Kinezi sve preusmerili ka sebi i zbog još nekoliko faktora. Mi smo vodili pametnu politiku, izgradili smo gasovod, posle 45 godina obnovili izlazne stanice, nama gas teče. Tranzitna smo zemlja, uzimamo deo tog gasa, a istovremeno imamo našeg gasa oko 250 miliona kubnih metara u Banatskom dvoru za nedajbože. To se svakodnevno dopunjuje. Cena gasa nam je 270 dolara po metru kubnom, sad nam je veoma važno da s Rusima rešimo da tako ostane još šest meseci - precizirao je Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

10.10.2021 11:15

Da sam na mestu Putina, ne bi Srbiji omogućio ni KUBIK gasa, mada se JA grijem na gas, dok se NE OKRENE OKO "SVOJE" OSI?!?!?! Da otkači ZAPAD.