NACISTI DIVLJAJU U HRVATSKOJ, EVROPSKA UNIJA ĆUTI! U Vukovaru se vijorile crne ustaške zastave
Foto: Youtube/Printscreen

Takozvana “kolona sjećanja”, koja je juče u Vukovaru održana “u čast svih žrtava rata”, izrodila se u još jedan ustaški pir tokom koga su otvoreno slavljeni najgori i najcrnji nacisti. Na čelu ove kolone koja treba da promoviše mir i pomirenje među narodima, pripadnici ustaških paravojnih formacija ponosno su nosili crne zastave sa šahovnicom sa prvim belim poljem i ispisanim ustaškim pozdravom “za dom spremni”.

Da stvar bude još strašnija, u ovoj bizarnoj koloni bili su i hrvatski predsednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković, zajedno sa drugim najvišim predstavnicima hrvatske vlasti. Nikome od njih nije smetalo što slede pripadnike HOS sa ustaškim zastavama. To nije smetalo ni Srbinu Borisu Miloševiću, potpredsedniku hrvatske vlade, koji je čak rekao da je I ovakva kolona “zalog za bolju budućnost”.

Milošević je prethodno izjavio da je došao da se pokloni žrtvama i iskaže im poštovanje:

- Nadam se i želim da Vukovar danas bude grad pijeteta, a sutra grad radosti i veselja, ljubavi svih stanovnika koji žive u njemu i vole svoj grad. Moj dolazak je korak prema tome da se podele prevladaju…- rekao je Milošević.

Istoričar Goran Šarić pita zašto u Hrvatskoj nikada nema ni reči o srpskim žrtvama:

- Milošević je došao da se pokloni hrvatskim žrtvama i to je u principu dobro i pohvalno, ali zašto i on i svi drugi nikada ne pominju srpske žrtve? Zašto ne pominju oko 180 srpskih civila ubijenih u Vukovaru u proleće i leto 1991? Zašto su životi tih ljudi manje vredni? Zar samo zato što su Srbi? Kada dnevnik HRT-a i danas ne bi počinjao kao što je još 1991, kada bi se govorilo i o srpskim žrtvama, kad im ne bi svaka priča o istoriji počijala  “velikosrpskom agresijom”, onda bi se u hrvatskom narodu razvila svest da su i srpske majke plakale – naglašava Šarić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading