SIMPATIZERU OPOZICIJE KOKANU MLADENOVIĆU ISTICANJE TROBOJKE JE VULGARNO Đilasovci pljunuli na srpsku zastavu!
Alo

Simpatizer opozicije okupljene oko Dragana Đilasa i pozorišni reditelj Kokan Mladenović u intervjuu za „Vreme“ dao je sramnu izjavu koja glasi da „nije prijatno kretati se Suboticom u kojoj su svi bulevari okićeni neonima u bojama srpske zastave“.

Te njegove reči brzinom svetlosti preneli su svi mediji pod kontrolom Đilasa, koji su isto tako prenosili i svaku pljuvačinu koju je bilo ko izneo na račun veličanstvenog spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

- Mora da postoji potreba za nadom, verom. Mi smo tu veru kompenzovali verujući u Jugoslaviju. To može da bude vera u demokratiju, u bolji svet, u sopstvenu zemlju - rekao je Mladenović, pa dodao:

- Naravno, ne ovako kako naša zemlja pokušava da napravi kult države Srbije obesnim kićenjem zastava po selima i gradovima. Radio sam u Subotici i bilo mi je tako uvredljivo postavljanje spomenika kralju Petru Oslobodiocu. Ne zato što imam išta protiv te ipak pozitivne ličnosti u našoj istoriji, nego zato što imam nešto protiv nasilnog načina na koji je spomenik umetnut u gradsko jezgro, protiv načina na koji je to napisano isključivo ćirilicom - dodao je Mladenović.

- Nije prijatno kretati se Suboticom u kojoj su svi bulevari okićeni neonima u bojama srpske zastave. To je vulgarno i stvara omladinu koja čuva grafite Ratka Mladića, organizuje navijačke grupe i mrzi sve drugo i drugačije. To je za moju generaciju potpuno šokantno. Odrastao sam u Nišu u vreme Jugoslavije, u vreme nesvrstanih, Nišu prepunom grčkih, arapskih studenata. Bili smo ponosni što imamo priliku da ih upoznamo. Posle je počelo da se mrzi sve drugačije - zaključio je on.

SIMPATIZERU OPOZICIJE KOKANU MLADENOVIĆU ISTICANJE TROBOJKE JE VULGARNO Đilasovci pljunuli na srpsku zastavu!

Vladimir Orlić, Alo / Dejan Briza

 

Potpredsednik Skupštine Vladimir Orlić kaže da imamo situaciju da dok Đilasovi partijski funkcioneri skrnave i uništavaju srpske zastave, tajkunska „elita“ vodi svoje hajke protiv Srbije, srpskog naroda i njegovih simbola.

- Potvrdilo se staro pravilo: da oni koji su najekstremniji u napadima na Vučića i državu koju on predvodi otvoreno pokazuju da su vođeni slepom mržnjom prema srpskom narodu i svemu što taj narod predstavlja. Zato i jesu danas napadi na predsednika Srbije uvek u istom rafalu: otvorenom i na našu državu i na naš narod. Pa neka se ne čude tajkuni i njihovi poslušnici zašto od tog naroda koji besramno vređaju dobijaju samo zasluženi prezir uz jasnu poruku: baš zato što ste takvi kakvi ste, Vučića i Srbiju nećete pobediti nikada - poručio je Orlić.

SIMPATIZERU OPOZICIJE KOKANU MLADENOVIĆU ISTICANJE TROBOJKE JE VULGARNO Đilasovci pljunuli na srpsku zastavu!

Alo

 

Poslanik SNS Ilija Životić naveo je da je očigledno da „novokomponovano neoliberalno mrziteljstvo svega srpskog dostiže kulminaciju“.

- Situacija je takva da u cilju dodvoravanja strancima i njihovim fondovima imamo bukvalno takmičenje u tome ko bi predvodio poništavanje cele srpske istorije ukoliko bi ga ti isti stranci postavili da bude deo neke njima odgovorne buduće vlasti. Na njihovu žalost, kao što reče predsednik Vučić, na vlast se ovde može doći samo putem podrške građana i izbora, a podrška ovakvim stavovima se svodi na lažne Tviter profile samozvane elite - istakao je Životić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading