OGLASIO SE KOSAČOV: "Reakcija Moskve i Beograda trebalo bi da bude zajednička i izuzetno oštra"
EPA/ YURI KOCHETKOV

"Današnji demarš, naravno, nije u vezi sa avionom. On je usmeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskog protesta, već i konkretnih, praktičnih odgovora", napisao je Kosačov na Telegram kanalu.

SA ČEČENIMA U SEVERODONJECKU Reporter Alo! u gradu o kome bruji čitav svet

Prema njegovim rečima, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste Lavrovljev avion u Srbiju, bez sumnje, nije odluka te tri zemlje, preneo je Sputnjik.

"Sve tri zemlje su, ulaskom u NATO, ozbiljno i na dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih je samo paravan za ove sramne okolnosti. Radi se o NATO demaršu, a bez Sjedinjenih Američkih Država njega ne bi bilo", kazao je Kosačov.

LOŠA RAČUNICA ZA GRAĐANE Ruske gasne sankcije koštaće Nemačku milijarde

On je naveo da ovakvim direktnim mešanjem u bilateralne poslove dve suverene evropske zemlje koje nisu članice Alijanse, Rusije i Srbije, NATO pokušava da "zarobi i potčini" ostatak Evrope, dodavši da posle toga sledi širenje Alijanse na ostatak sveta, gde je Kina strateški cilj broj dva posle Rusije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Srboljub

06.06.2022 11:24

Pod hitno Srbija u Federaciju Rusku...... automatski će se graničimo sa Kanadom kada Rusija povrati zaposednutu Aljasku...... RUSKA IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC.....neka sila bude s tobom Vladimire Silni

Gogi

06.06.2022 11:29

Neka ukinu Bugarskoj naftu nema preleta nema nafte

stanojka

06.06.2022 15:15

Sramota. Rusija je jedina sto srbiju je podrzavala. Siptari sad cvetaju. Sace im i nemac doci. Mi smo neutralni nemoramo nikoga slusati. Hvala bogu.