ĐILAS: Beograd i Priština moraju biti spremni na kompromise
TANJUG/ JADRANKA ILIC

„Kad bi bilo spremnosti više sa albanske strane da bar ispune ono što su potpisali, da bar se krene sa ZSO koja realno nema neke ingerencije i to je više pravljenje, eto tako, političkih priča i kupovine nekih rejting poena za lokalne izbore nego što bi to realno moglo da smeta bilo kome u Prištini“, ocenio je Đilas.

„Ako imate takvu situaciju, ako se na taj način ponašate, ako ne poštujete ni to što je, eto, posle toliko godina potpisan energetski sporazum, da ljudi sa severa plaćaju električnu energiju, ali nađeno je jedno kompromisno rešenje sa kompanijom koja nije direktno vezana za Prištinu, hajde da pokušamo te stvari da rešavamo“, poručio je predsednik SSP.

TOTALNO RASULO U OPOZICIJI Vladeta digao ruke od mirenja Đilasa i Jeremića (VIDEO)

Đilas smatra da je potreban i određeni stepen spremnosti sa naše strane za neke stvari i ističe da on nema nikakav problem sa tim da kosovski Albanci prolaze kroz Srbiju sa svojim tablicama i da se sa srpskim tablicama slobodno kreće kroz Kosovo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Boško

17.08.2022 15:39

Evo tačno Vučić ne zna šta treba da radi pa smo čekali Đilasa da nam on to svima onako u paketu objasni 🙄 Ne mogu da verujem da jedna takva persona kao što je on ima smelosti da bilo šta priča o Kosovu i Metohiji posle svega što je uradio i rekao kada je ta tema u pitanju. A posebno dobro pamtimo doba kada su on i njegovi vladali Srbijom dokle su nas doveli sveobuhvatno. Sram da ga bude!

Slobodan

17.08.2022 15:59

Da se Đilas pitao, verovatno bi KiM već bilo predato Albancima.

Ivica

17.08.2022 16:00

Đilas će nekog da uči kako treba da postupi u pregovorima, ti si bio na vlast što nisi tada rešio problem na KiM

Zoran

17.08.2022 16:19

Svi smo svesni da moraju da se poštuju pravila i kompromisi, ali koliko je Priština spremna d ispoštuje? Ne znam, nadam se najboljem. Ono što svi moraju da znaju da Srbija zastupa mir, tako će i biti u budućnosti

Lazar

17.08.2022 16:22

Jedinstvo Srba i pored ocigledno razlicitih politickih pogleda je u ovakvim trenucima jakoo bitno.

Mima

17.08.2022 16:27

Brine Vučić o Srbiji i Kosovu i Metohiji i svu snagu je usmerio na očuvanje mira i stabilnosti,ne treba Đilas da brine!!

Trajko

17.08.2022 16:37

Đilas bi trebao da se bolje upozna sa sporazumom iz Brisela, pre nego komentariše događanje na KiM.

David

17.08.2022 18:37

Đilas se ponaša kao da Srbija do sada nije učestvovala u pregovorima i noje bila spremna na kompromise. Ali, kompromis nije ako jedna strana ispunjava sve dogovoreno a druga ne.

Pavle

17.08.2022 21:42

Ne smem ni da pomislim kako bi tvoj kompromis izgledao.