USTAŠKA DRŽAVA Hrvati štite ubice srpske dece, ponosni na gnusne zločine!
Foto: Printscreen/instagram

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvu optužnicu protiv hrvatskih oficira za ubistvo srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine u zločinačkoj akciji ‘Oluja’

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova, na drugoj strani, i dalje negira zločine i štiti ubice dece!?!

Potvrđenom optužnicom obuhvaćena su četvorica pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimir Mikac (67) iz Ptuja, Zdenko Radulj (69) iz Osijeka, Željko Jelenić (69) iz Pule i Danijel Borović (64) iz Varaždina. Oni se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

 

 

U ovom zločinu ubijeni su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), kao i Branko Stijelja (72) i njegov sin Mirko (34). Još najmanje pedeset osoba je ranjeno i osakaćeno, a među njima je najviše bilo dece.

S druge strane, Ministarstvo pravosuđa Hrvatske saopštilo je da od Srbije nije primilo zvaničnu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica protiv četvorice pilota.

 

 

– Hrvatska Vlada će iskoristiti sve mehanizme koje ima na raspolaganju da zaštiti hrvatske pilote i dostojanstvo Domovinskog rata, piše u saopštenju.

Komentarišući ove navode, direktor ‘Veritasa’ Savo Štrbac kaže da je bilo očekivano da optužnica bude potvrđena.

– Dalji korak bi trebalo da bude da Veće za ratne zločine Višeg suda odluči da se hrvatskim oficirima sudi u odsustvu. Verujem da će takva odluka ubrzo biti doneta – zaključuje Štrbac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
KKK

22.08.2022 09:23

Moze li Srbija da zatrazi od Interpola da raspise poternicu za tim zlocincima !??

Mira

22.08.2022 10:00

Tuđman:"zadati takav udarac srbima da nestanu,ostaviti im prostor za izlazak a ovamo,kao,garantovati im sva prava."Zamislite da danas kaže to neki evropski politicar za neki narod u svojoj zemlji.I hrvati tvrde da su emancipovani,bože pomozi im,ne znaju šta rade.Takva zemlja članica eu.Drago mi je što nismo u društvu zlikovaca.