ZAVERE MOĆNIH STRANIH SLUŽBI KOJIMA NE ODGOVARA NAŠA NEUTRALNA POLITIKA: Diverzije neće stati, sprema se udar na naš gasovod i saobraćajnice?
Gasovod - Tanjug - Tara Radovanović

Specijalni rat koji se mesecima vodi protiv naše zemlje vrhunac je dostigao pre nekoliko meseci kada su gotovo svakodnevno stizale lažne dojave o bombama u školama, državnim institucijama i medijima. Jasno je svima da je Srbija na meti pojedinih stranih sila kojima ne odgovora neutralna politika koju vodimo.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je pre nekoliko dana da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

- Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i s policijom da se dižu helikopteri i da se zaštitimo od potencijalnih diverzija - naveo je on.

ZAVERE MOĆNIH STRANIH SLUŽBI KOJIMA NE ODGOVARA NAŠA NEUTRALNA POLITIKA: Diverzije neće stati, sprema se udar na naš gasovod i saobraćajnice?

Foto: Printscreen/Youtube

 

Drugi slučaj koji je alarmirao javnost bila je sumnja da je brzi voz „Soko“ bio na meti terorista. Naime, u subotu i u ponedeljak na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad ukradena je oprema koja je bila pod naponom od čak 25.000 volti, a to, prema pisanju medija, nisu mogli da ukradu obični lopovi.    

- Uvek kad je u pitanju ugrožavanje života ljudi, ne smete da isključite nijednu opciju, pa ni diverziju - poručio je za medije ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

Ilija Kajtez, stručnjak za bezbednosti i sociolog, za Alo! navodi da možemo da očekujemo nove diverzije.

- Sve u najvećoj meri zavisi od toga kakav će biti odgovor Srbije vezano za one zahteve koje nam Zapad isporučuje. Pre svega, tu mislim na uvođenje sankcija Rusiji - naveo je on, i dodao da je u pitanju gotovo isti rukopis zapadnih obaveštajnih službi, njihovih pomagača ili regionalnih podizvođača.

- U suštini oni napadaju ono što je najrizičnije. Ugroženi su naši vitalni interesi, ono što bi nama moglo naneti najveće probleme. To se savršeno dobro zna, infrastruktura, gasna struktura, uticaj na javno mnjenje, pretnje po avio-saobraćaj, po normalan život, dojave o lažnim bombama u školama, fakultetima, medicinskim centrima… Oni savršeno dobro znaju šta je nama od vitalnog ekonomsko-političkog i nacionalnog interesa. I naravno da onda gađaju to što nam može prouzrokovati najveće probleme - istakao je Kajtez, i dodao da apsolutne zaštite nema.

- Možemo podići budnost, ali u ovome svetu koji je u ratu, a ceo svet je u ratu, nema apsolutne zaštite. Vi imate tolika sredstva destrukcije, toliko specijalnih snaga, agenata spavača, podizvođača radova da ne možete imati apsolutnu kontrolu - naveo je Kajtez, i podsetio da se od specijalnih udara nije uspela zaštiti ni Rusija, koja je velika i moćna.

Soko ponovo juri!

Železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad od juče u osam sati ujutru se odvija po standardnom redu vožnje i brzinom od 200 kilometara na sat, pošto su završeni radovi na sanaciji problema nastalih zbog krađe kontaktne mreže kod Stare Pazove, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- U prethodnih 48 sati radnici „Železnice Srbije“ su neumorno radili da bi omogućili korišćenje brze pruge za brzine od 200 kilometara na sat. Besprizorni lopovi su izvršili težak kriminalni akt, odnosno delo teške krađe sa ugrožavanjem bezbednosti saobraćaja, što je u jednom trenutku dovelo do toga da brzi vozovi idu 20 km/h, što nismo mogli da tolerišemo - istakao je on.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading