PONOVO ŠOKIRAO Evo šta je Čanak rekao o tome što mu je lažni sveštenik lomio kolač na slavi
Foto: Printscreen

On je prvo na Tviteru sam javno objavio fotografiju sa lažnim sveštenikom kako mu lomi kolač, a onda počeo da se ljuti na medije što su preneli tu istu vest, tvrdeći kako je "to njegova privatna stvar".

- Slavu slavim decenijama, a to što je sad to nekog našlo da nervira je vaša stvar. Slava je moja privatna stvar. Ja nisam ekspert u ovim pitanjima, kad su počeli da me diraju morao sam da se ovim pozabavim - rekao je Čanak.

 

 

On je zvanično priznatu Srpku pravoslavnu crkvu nazvao sektom.

SRAMNO Nenad Čanak otišao na sarajevsku televiziju i napao blaženopočivšeg patrijarha Pavla

CPC - Milov projekat protiv Srpske pravoslavene crkve

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) je nekanonska, samozvana verska zajednica koja deluje na području Crne Gore i u crnogorskim iseljeničkim krugovima. Osnovana je 1993. godine, na Cetinju, a registrovana je 17. januara 2000 kao NVO godine kod Odjeljenja za bezbednost (MUP) na Cetinju.

Crnogorsku pravoslavnu crkvu ne priznaje Carigradska patrijaršija niti druge pravoslavne crkve. Na njenog vođu, Miraša Dedeića, Sveti sinod Carigradske patrijaršije na čelu sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem I je bacio anatemu.
Na Cetinju, 31. oktobra 1998. godine, u društvu simpatizera CPC-a, raspop Miraš Dedeić se proglasio za samozvanog mitropolita ove "verske zajednice".

Suštinski, CPC je projekat Mila Đukanovića pomoću kog kreira novi montenegrinski nacionalni identitet, a sa ciljem odvajanja Crnogoraca od srpstva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading